Scheidingen te complex voor doe-het-zelf traject

Steeds meer zaken worden online geregeld. Zo ook ‘scheiden’. De overheid heeft een officieel online scheidingsplatform opgericht: Rechtwijzer-uit-elkaar. Want ‘als je online kunt daten, waarom dan ook niet scheiden via diezelfde weg?’ In de Volkskrant van 27 februari komt vFAS-voorzitter Dianne Kroezen aan het woord.

Zij houdt haar hart vast. ‘Zelfredzaamheid is iets moois. Maar een scheiding is vaak te complex om het vrijwel helemaal op eigen houtje te doen met pas op het eind een deskundige die het allemaal checkt.’ Ze benadrukt dat er geen sprake is van broodnijd. ‘Advocaten krijgen niet minder werk door online geregelde scheidingen, maar wij moeten de brokstukken oprapen.’ Ze voegt daaraan toe dat dit nog niet van Rechtwijzer is, want daarvoor bestaat het platform te kort, maar wel van andere commerciële online scheidingsplatforms.

Lees het hele artikel

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige