Over VERDER*

VERDER* is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). De vFAS wil met VERDER* mensen helpen bij een scheiding. Zowel met praktische informatie, als met achtergrondverhalen. Goed scheiden is mogelijk en belangrijk. Hoe raar dat ook klinkt. vFAS is ervan overtuigd dat mensen met de goede begeleiding op een duurzame en respectvolle manier uit elkaar kunnen gaan en dat zijzelf, en eventuele kinderen, geen schade hoeven op te lopen.

De vFAS is de enige Nederlandse vereniging van advocaten/mediators die gespecialiseerd zijn in het personen- en familierecht. Bij de vFAS zijn zo’n 900 leden aangesloten. Het inschakelen van een geregistreerd vFAS-advocaat heeft diverse voordelen:

  • Een vFAS-lid heeft een gedegen universitaire juridische opleiding genoten.
  • Alle leden zijn ervaren advocaten/scheidingsmediators en hebben een gespecialiseerde praktijk.
  • Zij zijn verplicht de driejarige vFAS-specialisatieopleiding tot advocaat-scheidingsmediator te volgen.
  • Een vFAS-lid is verplicht zijn/haar kennis jaarlijks op peil te houden en moet onder meer juridische-, mediationvaardigheids- en intervisie trainingen volgen.
  • Belangenbehartiging van de leden vindt onder meer plaats in de vorm van deelname door de vFAS aan overlegorganen waarbij wet- en regelgeving op het gebied van het personen- en familierecht aan de orde komen. Zo wordt op regelmatige basis gesproken met de rechterlijke macht, de Raad voor de Rechtsbijstand, het LOVF en dergelijke instanties.
  • Daarnaast heeft de vFAS ook overleg met het Ministerie van Justitie en met de politieke partijen te Den Haag op het moment dat belangrijke vakgerelateerde  maatschappelijke problematiek, die de leden en/of de vereniging aangaat, zich voordoet.
  • Alle vFAS-leden zijn getraind in het begeleiden van scheidingen en houden altijd rekening met de soms heftige emoties die hiermee gepaard gaan. Ze zijn advocaat en erkend scheidingsmediator. Allemaal hebben ze de relevante juridische kennis in huis over alimentatie, de afwikkeling huwelijkse voorwaarden, pensioenverevening, het ouderschapsplan en meer. De vFAS is houder van het keurmerk Specialisatievereniging van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Naast het familierecht en het scheidingsrecht, kunnen de leden zich ook bekwamen op het gebied van het Erfrecht, waarvoor tevens een specialisatieopleiding is ontwikkeld. Daarnaast kunen de vFAS-advocaten u tevens bijstaan bij Internationale Ontvoeringszaken, als Bijzondere Curator en bij Jeugdrechtzaken.

Kortom, met een vFAS-advocaat bent u verzekerd van een expert die de wet kent en op de hoogte is van de meest recente uitspraken.

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige