Scheiden met een vFAS-scheidingsmediator

Partners moeten diverse zaken regelen als ze uit elkaar gaan. Hoe wordt de zorg voor de kinderen verdeeld? Bij wie worden de kinderen ingeschreven? Moet het huis worden verkocht? Hoe zit het met het spaargeld? Een heftige, onzekere en emotionele periode. Een vFAS-advocaat scheidingsmediator heeft naast juridische expertise ook kennis in huis over de emotionele aspecten van een scheiding

De afkorting vFAS staat voor vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators. Een scheidingsmediator van de vFAS begeleidt mensen die de gevolgen van een scheiding in onderling overleg willen regelen. Ook als de scheidende partners het nog niet met elkaar eens zijn. Uit elkaar, met respect voor elkaar; dat willen scheidingsmediators van vFAS voor u bereiken.

Kwaliteit

De vFAS-scheidingsmediators zijn ook advocaat. Ze onderscheiden zich door een combinatie van factoren:

  1. Kennis (drie jaar specialistische vFAS-opleiding).
  2. Kwaliteit (minimaal vijf jaar ervaring als advocaat).
  3. Specialisatie (zij moeten hun kennis en vaardigheden met jaarlijks te behalen opleidingspunten op het gebied van scheidingen bijhouden).

Bij de vFAS zijn ongeveer duizend leden aangesloten. Zij zijn allemaal in het scheidingsrecht gespecialiseerde advocaten, daarnaast zijn de meesten ook scheidingsmediator. Alle vFAS leden hebben juridische deskundige en actuele kennis in huis over alimentatie, de afwikkeling huwelijkse voorwaarden, pensioenverevening, het ouderschapsplan en meer. Sommige leden zijn naast in het personen- en familierecht ook gespecialiseerd in erfrecht. De vFAS is houder van het keurmerk Specialisatievereniging van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Mediator of advocaat

Wie besluit te scheiden, kiest voor mediation of voor ieder een eigen familierechtadvocaat. Partners die de scheiding in onderling overleg willen regelen, kiezen voor scheidingsmediation. Ook in de situatie dat beide partners een eigen advocaat hebben, is het heel goed mogelijk om in overleg tot afspraken te komen over de gevolgen van een scheiding. Een vFAS-advocaat mediator begeleidt mensen daarbij op zowel juridisch- als op relationeel en emotioneel gebied. Zo helpen ze mensen bij het op gang brengen of houden van moeilijke gesprekken. Ook bieden ze hulp bij het verwerkingsproces en bij een nieuwe manier van communiceren. De mediator is een neutrale derde. Hij houdt dus rekening met de belangen van beide partijen. Leidt de mediation tot overeenstemming, dan legt de mediator afspraken vast in een echtscheidingsconvenant. Scheidingsmediation is een beproefde manier om crisissituaties in de relationele sfeer om te buigen naar een constructieve manier van samenwerken. Het resultaat van scheidingsmediation, dan wel van een in een andere overlegsituatie bereikt akkoord, is meestal bevredigender dan de beslissing van de rechter. 

Willen partners niet samen naar een mediator en hebben ze beiden een eigen advocaat, ook dan zal door de advocaten meestal geprobeerd worden om overeenstemming te bereiken over de zaken die geregeld moeten worden. Met name wanneer u een vFAS advocaat in de arm hebt genomen, zal deze altijd proberen om zo veel mogelijk in overleg voor u te bereiken. Bereiken partners echter geen overeenstemming, dan kan de rechter uiteindelijk worden gevraagd een beslissing te nemen. Procederen betekent niet altijd dat partners met elkaar in een langdurige strijd verwikkeld raken. Soms kunnen zij het simpelweg niet eens met elkaar worden over een bepaald onderwerp en is tussenkomst van een rechter gewenst of nodig. Een vFAS advocaat en scheidingsmediator kan u hierin adviseren en begeleiden.

Contact

Indien partners kiezen voor mediaton, kunnen zij een afspraak maken voor een gezamenlijk intakegesprek bij een vFAS mediator. De mediator voert dit eerste gesprek altijd met beide partners tegelijk. De vFAS-advocaat scheidingsmediator zal in dit eerste (intake-)gesprek uitleg geven over de gang van zaken, de mediationovereenkomst met u bespreken en vervolgens uw vragen beantwoorden. Ook wanneer u zonder uw partner een scheiding in gang wil zetten of wanneer uw partner zelf een eigen advocaat heeft ingeschakeld, kunt u contact opnemen met en vFAS advocaat- en scheidingsmediator om uw zaak met hem of haar te bespreken. 

Zoek een mediator in de buurt

Wilt u meer informatie over mediation of wilt scheiden en zoekt u een mediator? Neem contact op met een vFAS-mediator.

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Kantoor-)naam
  • Postcode

Filter:

Gefinancierde rechtsbijstand:

Contactformulier

Werkzaam bij:

Vul onderstaande gegevens in om uw vraag te stellen. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Meer informatie hierover leest u in onze privacyverklaring.

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige