4 tips: belastingzaken bij verbreken huwelijk of geregistreerd partnerschap

Ieder jaar besluiten zo’n 70.000 personen hun huwelijk of geregistreerd partnerschap te beëindigen. Ondanks dat uw hoofd er misschien niet naar staat, is het belangrijk een aantal zaken tijdig te regelen, waaronder belastingzaken.

Invloed uit elkaar gaan op belastingzaken

Regelde u in het verleden de belastingzaken samen met uw ex-partner? Dan is het belangrijk een aantal praktische zaken op korte termijn te regelen:

  1. DigiD: zorg ervoor dat alleen u nog uw DigiD kunt gebruiken om digitale fraude te voorkomen [evt link naar https://www.verder-online.nl/nieuws/nieuws/digitaal-huiselijk-geweld-een-inbreuk-op-uw-privacy/]
  2. Rekeningnummer: controleer op welk rekeningnummer u de eventuele toeslagen of belastingteruggaven ontvangt en wijzig dit nummer indien nodig.
  3. Adreswijziging: gaat u op een ander adres wonen? Geef dit dan door aan de gemeente. De Belastingdienst krijgt de adreswijzing vervolgens door van de gemeente.
  4. Doe de persoonlijke scheiden-checklist op belastingdienst.nl/scheiden.

Maak goede afspraken met uw ex-partner en laat u daarin begeleiden door een vFAS-advocaat of –mediator. Hij of zij kan u zowel fiscaal, juridisch als emotioneel ondersteunen.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

Chat offline

Momenteel is chat niet beschikbaar. Probeer het op een later tijdstip nog eens of gebruik het formulier om uw vraag aan ons te stellen.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

Bedankt, u ontvangt een reactie per e-mail.

1 agent online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige