Hoe voorkom ik een vechtscheiding?

Het gebeurt helaas te vaak dat een scheiding eindigt in een gevecht waarbij twee ex-partners lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Conflicten over geld, de verdeling van vermogen en de zorg voor de kinderen stapelen zich op. De emoties kunnen bij een scheiding hoog oplopen en ruzies zijn het gevolg. De scheiding sleept zich voort en duurt alleen maar langer, de kosten lopen op. Hoe kunt u dit voorkomen?

Door vanaf het eerste moment iemand in de arm te nemen die er verstand van heeft, zoals een vFAS-advocaat of mediator, kan een hoop ruzie worden voorkomen. Een gespecialiseerde advocaat/mediator biedt ruimte voor emoties en kan het hele scheidingsproces goed begeleiden. Daar zijn ze voor opgeleid. Dankzij deze begeleiding worden (ex-)partners het makkelijker met elkaar eens en wordt voorkomen dat de scheiding omslaat in een conflictsituatie.

Vechtscheiding en kinderen

Kinderen zijn bij veel vechtscheidingen de reden voor verzet. Zij worden soms ingezet als machtsmiddel: ‘Als jij niet toegeeft, krijg je de kinderen niet te zien.’ Zelf komen de kinderen in een loyaliteitsconflict terecht. Van papa horen ze wat mama verkeerd doet en van mama horen ze kritiek op papa. Dat zorgt ervoor dat kinderen psychisch schade oplopen. Zij houden immers van allebei hun ouders en zitten er letterlijk tussenin. Het is alleen al om deze reden verstandig om een vechtscheiding koste wat kost te voorkomen.

Goedkoop online scheiden gaat vaak niet goed

Tegenwoordig zijn er veel goedkope online aanbieders van scheidingen. Stellen moeten dan alles zelf doen en invullen zonder enige vorm van begeleiding en zonder besprekingen. Aan de emoties die bij een scheiding komen kijken, wordt geen aandacht besteed. Een scheiding wordt daardoor niet goed verwerkt.
Scheidingen zijn meestal veel te ingewikkeld om zelf op te lossen. Het komt te vaak voor dat deze mensen later alsnog naar een advocaat moeten om gemaakte fouten weer recht te trekken. Dit brengt dan meestal behoorlijk wat kosten, maar ook langslepende procedures met zich mee. Het doel van de vFAS* advocaat/mediator is juist om in een vroeg stadium een oplossing te zoeken voor zaken waarover u het samen niet eens bent. Zij zijn opgeleid om een scheiding niet te laten escaleren.

 

*vFAS: vereniging Familie- en Erfrecht Advocaten Scheidingsmediators

Advies nodig?

Neem dan vrijblijvend contact op met een vFAS-advocaat bij u in de buurt of stuur een mail naar info@verenigingFAS.nl. We helpen u graag verder.

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Kantoor-)naam
  • Postcode
Kunt u het niet vinden? Type dan de eerste 4 letters van uw zoekterm....

Filter:

Gefinancierde rechtsbijstand:

Contactformulier

Werkzaam bij:

Vul onderstaande gegevens in om uw vraag te stellen. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Meer informatie hierover leest u in onze privacyverklaring.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige