Wat is onderhoudsplicht?

Onderhoudsplicht is de wettelijke plicht voor partners om elkaar en de kinderen financieel te onderhouden. Deze plicht blijft bestaan na de scheiding.

De onderhoudsplicht voor de ex-partner stopt, wanneer de betreffende persoon een huwelijk of geregistreerd partnerschap aangaat met een nieuwe partner of volledig in zijn eigen levensonderhoud kan voorzien. Voor partners die uit elkaar gaan na het samenwonen en die dus geen huwelijk of geregistreerd partnerschap zijn aangegaan, geldt de onderhoudsplicht niet.

Onderhoudsplicht voor kinderen houdt in dat ouders ook na een scheiding de plicht hebben en houden om de gezamenlijke kinderen financieel te onderhouden. De onderhoudsplicht voor het kind eindigt pas wanneer het 21 jaar oud wordt en kan in sommige gevallen langer doorlopen.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

Chat offline

Momenteel is chat niet beschikbaar. Probeer het op een later tijdstip nog eens of gebruik het formulier om uw vraag aan ons te stellen.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

Bedankt, u ontvangt een reactie per e-mail.

1 agent online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige