Bang voor ruzie met mijn ex op de eindmusical van groep 8

Voor kinderen is het belangrijk dat beide ouders bij de eindmusical zijn, zonder de onderlinge conflicten te laten zien. Probeer met uw ex-partner van tevoren goede afspraken te maken, om ruzie te voorkomen.

Al bent u gescheiden, u blijft de ouders van uw kinderen. Voor hen is het van groot belang dat u er samen voor hen bent. Vooral bij hoogtepunten in hun leven is het fijn als u die ouderrol even op nummer één zet. Bijvoorbeeld bij de eindmusical in groep 8, een belangrijk moment voor uw kind. Niet alleen is de uitvoering op zich al spannend, het betekent ook het afscheid van de basisschool. 

Voor uw kind is het heel belangrijk dat u hier allebei bij bent. Maar uw beider aanwezigheid kan ook spanningen oproepen. Zeker als uw ex-partner niet achter de scheiding staat. Overval haar of hem niet met uw komst, maar ga ruim van tevoren met elkaar in gesprek. Zo heeft u de meeste kans om ruzie tijdens de uitvoering te voorkomen.

Uw kind staat centraal, spreek dat samen af

In het gesprek met uw ex-partner kunt u een aantal dingen afspreken. Beloof elkaar om voor één avond de strijdbijl te begraven. Spreek af dat u het niet over gevoelige onderwerpen heeft. Uw kind staat op dat moment centraal, niet de eventuele kwesties tussen u beiden.
Waarschijnlijk is het te lastig om naast elkaar te zitten, maar probeer wel bij elkaar in de buurt te zitten. Kijk elkaar aan, wees beleefd en vriendelijk. Geef uw kind samen complimenten over het optreden, wees samen trots op uw kind. 
Er zullen later nog andere hoogtepunten komen in zijn of haar leven, zoals het eindexamen, een huwelijk of de geboorte van een kleinkind. U geeft uw kind een groot cadeau door op zulke momenten moeilijkheden met uw ex-partner te parkeren. 

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige