VU Amsterdam benoemt eerste bijzonder hoogleraar mediation

VU Amsterdam benoemt eerste bijzonder hoogleraar mediation
De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft Dick Allewijn benoemd als bijzonder hoogleraar Mediation aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. De VU is daarmee de eerste universiteit van Nederland met zo’n bijzondere leerstoel.

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling waarbij onder begeleiding van een mediator gezocht wordt naar gaat naar een oplossing voor een probleem. Het doel hiervan is om de gang naar de rechter en een eventuele juridische strijd te voorkomen.

De bijzondere leerstoel is ingesteld door de Mediatorsfederatie Nederland en het Centrum voor Conflicthantering en valt onder de innovatieve afstudeerrichting ‘Conflicthantering, rechtspraak en mediation’ van de VU. De vFAS die mediation van meet af aan hoog in het vaandel heeft staan bij scheidingen, is verheugd met deze leerstoel: ‘Hiermee wordt mediation erkend als een officiële methode bij conflicten’ 

Dick Allewijn (1952) is oud-rechter en oud-bestuurslid van de rechtbanken Den Haag en Amsterdam en heeft sinds 2000 zijn eigen mediationpraktijk.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige