Nog samen in één huis, maar praten gaat niet meer

Nog samen in één huis, maar praten gaat niet meer
Theo (46) komt bij mij om hulp bij zijn scheiding. Zijn vrouw Maaike (47) heeft al eerder een advocaat in de arm genomen om te gaan scheiden. De twee blijken nauwelijks nog met elkaar te praten.

Maaike heeft te kennen gegeven dat ze graag wil dat Theo de woning verlaat. Theo heeft echter geen inkomsten, dus geen mogelijkheid een andere woonruimte te huren. Ik neem contact op met de advocaat van Maaike. Helaas wordt mijn uitnodiging om samen te praten, afgewezen.

Het huis verlaten

Als er geen sprake is van overleg samen of tussen de advocaten, zit er niets anders op dan naar de rechter te gaan. Tijdens de rechtszaak vraagt Maaike de rechter om aan haar de woning toe te kennen zodat zij daarin kan blijven wonen, zonder Theo. Aangezien Theo nog geen enkel zicht heeft op andere woonruimte spreken Maaike en Theo tijdens de rechtszitting samen af dat Theo nog twee maanden in het huis mag blijven. Daarna moet hij de woning verlaten.

Verzoek om partneralimentatie

Maaike’s advocaat doet tevens een verzoek om partneralimentatie. Echter, ook ik heb namens Theo een verzoek om partneralimentatie ingediend, aangezien hij momenteel geen inkomsten heeft. Voor het berekenen van de partneralimentatie is het belangrijk om alle financiële informatie te hebben. Als niet alle informatie boven tafel komt, wordt er een schatting gemaakt. Die schatting valt bijna altijd uit in het nadeel van de persoon die de financiële stukken niet (of niet allemaal) op tafel legt.

Maaike moet partneralimentatie betalen

De advocaat van Maaike heeft ondanks mijn vragen de financiële stukken niet aan mij gegeven. Ik heb daarom gegokt hoeveel Maaike zou kunnen betalen en een verzoek om het betalen van partneralimentatie ingediend bij de rechter. Doordat de advocaat van Maaike niet alle stukken heeft ingeleverd, wijst de rechter het verzoek toe. Maaike moet haar ex-man voortaan partneralimentatie betalen.

Gelukkig vindt Theo korte tijd later een baan en heeft hij voldoende eigen inkomsten, zodat hij op zoek kan gaan naar een eigen woonruimte.

 

Verdieping op dit onderwerp

Contactformulier

mr. L.E.M. (Linda)  Elbertse

mr. L.E.M. (Linda) Elbertse

Werkzaam bij: Advocatenkantoor Elbertse

Vul onderstaande gegevens in om uw vraag te stellen. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Meer informatie hierover leest u in onze privacyverklaring.

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige