De diploma-uitreiking van ons kind: wie gaat er (wel)?

Als ex-partners blijft u altijd de ouders van uw kinderen. Laat zien dat u er samen voor hen bent. Bijvoorbeeld bij de diploma-uitreking van uw kind.

Kinderen zijn ongelofelijk loyaal naar hun ouders. Ze willen niet hoeven kiezen tussen vader en moeder. Als ze geslaagd zijn voor hun eindexamen willen ze dit vieren, het liefst met u allebei.
Maak dus van tevoren met uw ex-partner goede afspraken over de diploma-uitreiking, in het belang van uw kind. Uitgangspunt zou moeten zijn dat u samen aanwezig bent bij de uitreiking. Uw kind staat die dag centraal. Geef uw kind een groot cadeau door eventuele spanningen met uw ex-partner voor dat moment opzij te schuiven. Dat geldt overigens ook voor andere hoogtepunten in hun leven, zoals afstuderen, een huwelijk of de geboorte van een kleinkind. 

Wees samen trots

Kinderen laten lang niet altijd zien hoe moeilijk ze het hebben met de scheiding en de gevolgen. Maar ze voelen het wel degelijk. Ze zitten bijvoorbeeld in spanning over hoe het zal gaan tijdens de uitreiking. Komen beide ouders wel? Zo ja, hoe zullen ze zich gedragen? Hoe gaat het met feliciteren? Bij wie wordt het daarna thuis gevierd? Ze zijn meer bezig met u beiden, dan met hun eigen feestje. En dat kan toch niet de bedoeling zijn.
Het is waarschijnlijk te veel gevraagd om naast elkaar te zitten, maar probeer bijvoorbeeld wel bij elkaar in de buurt te zitten. Feliciteer uw kind samen, wees samen trots op uw kind. Laat, kortom, echt zien dat u er samen voor hem of haar bent.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige