Scheiden met een vFAS-advocaat

Scheiden is een ingewikkeld en emotioneel proces. Een vFAS-advocaat en scheidingsmediator kan u daarbij het beste helpen. Hij of zij is gespecialiseerd in scheiden en zal er altijd voor zorgen dat het traject respectvol en zo soepel mogelijk verloopt. Een vFAS advocaat en scheidingsmediator begrijpt dat u in een verdrietige en emotionele fase zit en houdt daar rekening mee.

vFAS-advocaten onderscheiden zich door een combinatie van factoren.

  1. Kennis (drie jaar specialistische vFAS-opleiding)
  2. Kwaliteit (minimaal vijf jaar ervaring als advocaat)
  3. Specialisatie (zij moeten hun kennis en vaardigheden met jaarlijks te behalen opleidingspunten op het gebied van scheidingen bijhouden).

Bij de vFAS zijn ongeveer duizend leden aangesloten. Ze zijn advocaat en erkend scheidingsmediator. Allemaal hebben ze de relevante juridische kennis in huis over alimentatie, de afwikkeling huwelijkse voorwaarden, pensioenverevening, het ouderschapsplan en meer. De vFAS is houder van het keurmerk Specialisatievereniging van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Mediator of advocaat

Partners die hun scheiding in onderling overleg willen regelen, kunnen kiezen voor mediation. Partners die willen scheiden kunnen er ook voor kiezen om zich ieder te laten bijstaan door een eigen advocaat. Ook in die situatie is het heel goed mogelijk in overleg tot afspraken te komen over de gevolgen van een scheiding. Advocaten van de vFAS proberen altijd overeenstemming te bereiken met de advocaat van de ex-partner. Het resultaat is dat er niet eindeloos geprocedeerd wordt. Bereiken ze geen overeenstemming, dan kan uiteindelijk de rechter worden gevraagd een beslissing te nemen. Procederen betekent niet altijd dat ex-partners met elkaar in een langdurige strijd verwikkeld moeten raken. Soms kunnen zij het simpelweg niet eens met elkaar worden over een bepaald onderwerp en is tussenkomst van een rechter gewenst of nodig. Ook hier kan een vFAS advocaat en scheidingsmediator u het beste in begeleiden.

Advocaten en mediators in de buurt

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Bedrijfs-)naam
  • Postcode

Filter: