5 tips om na een scheiding de draad op te pakken

Een scheiding is vaak een turbulente periode vol stress, verdriet, boosheid of andere heftige emoties. Een echtscheiding verwerken is tijd in uzelf investeren. Hoe u als single na een echtscheiding de draad weer oppakt? Vijf tips!

1. Neem de tijd voor de verwerking van de scheiding

Na een scheiding komen de meeste mensen in een periode van rouwverwerking terecht. Uw leven staat op zijn kop en uw toekomstbeeld verandert. Neem de tijd om hier afscheid van te nemen.

2. Herontdek uzelf

Wat wilde u doen voordat u getrouwd was? Heeft u misschien dingen opgegeven voor uw ex-partner? Ontdek wat u graag wilt doen en maak die dromen waar. Zo hervindt u uw interesses van vroeger.

3. Investeer tijd in hobby’s

Wat wilt u nog altijd een keer doen? Waar haalt u plezier uit en krijgt u energie van? Maak een lijst van zaken die positief zijn en stel doelen. De energie die u ervan krijgt, werkt ook in op andere aspecten in uw leven. Ga bijvoorbeeld sporten of sluit u aan bij een hobbyclub.

4. Breid uw sociale contacten uit

Een scheiding brengt vaak vergaande veranderingen met zich mee, zoals het eindigen van vriendschappen, maar ook het hervinden van vriendschappen. Zoek mensen op met dezelfde interesses en ga leuke dingen met hen doen.

5. Wees niet bang om alleen te zijn

Het is niet erg om als single door het leven te gaan. Soms kan rust iemand ook goed doen. Vind de juiste balans tussen rust en het onderhouden van contacten.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige