Mijn ex wil de kinderen op vakantie nemen deze feestdagen

Al bent u uit elkaar, goed overleg blijft belangrijk. Bijvoorbeeld over wie met de kinderen op vakantie gaat.

De kerstvakantie komt er weer aan. Voor veel mensen is dit een periode om weg te gaan, bijvoorbeeld naar de wintersport. Als u bent gescheiden, zult u goed moeten afstemmen wie de kinderen meeneemt. Als uw ex-partner al plannnen heeft en een vakantie met hen aankondigt, kan er een lastige situatie ontstaan. Zeker als u ook met de kinderen op stap had gewild.

Toch zal één van u beiden water bij de wijn moeten doen. Belangrijk is dat u er geen strijd van maakt. Voor uzelf en zéker voor uw kinderen is dit niet verstandig. Het risico dat een en ander escaleert is groot, met alle schadelijke gevolgen vandien. Hoe moeilijk ook: ga met elkaar in overleg en wees niet bang om eventueel een stapje terug te doen.

Gescheiden en op vakantie

Het geldt voor alle kwesties die spelen na een scheiding, dus ook bij vakanties: probeer altijd om in goed overleg tot een oplossing te komen. Op de lange termijn plukt u hier de vruchten van. Niemand is gebaat bij slepende conflicten, op de allereerste plaats uw kinderen niet. U blijft hun ouders. Probeer dat te scheiden van het feit dat u uit elkaar bent.

Ga met elkaar om de tafel zitten en kijk hoe u de vakanties in de toekomst kunt verdelen. Gun uw ex-partner het dit jaar en stel voor dat u volgend jaar aan de beurt bent.

Advies nodig?

Neem dan vrijblijvend contact op met een vFAS-advocaat bij u in de buurt of stuur een mail naar info@verenigingFAS.nl. We helpen u graag verder.

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Kantoor-)naam
  • Postcode
Kunt u het niet vinden? Type dan de eerste 4 letters van uw zoekterm....

Filter:

Gefinancierde rechtsbijstand:

Contactformulier

Werkzaam bij:

Vul onderstaande gegevens in om uw vraag te stellen. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Meer informatie hierover leest u in onze privacyverklaring.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige