Hoe vertel ik mijn collega’s over de scheiding? Drie vragen.

Wanneer u in een scheiding ligt, vertelt u dat aan uw directe omgeving. Maar vertelt u het ook op uw werk? Dat is niet voor iedereen altijd even makkelijk of misschien vindt u het wel helemaal niet noodzakelijk. Is het eigenlijk wel nodig om collega’s in te lichten, en zo ja, hoe doet u dat?

1 - Moet ik mijn collega’s inlichten over mijn scheiding?

Nee hoor. Niets moet. U moet u zich niet verplicht voelen om uw collega’s in te lichten, zeker niet wanneer u ergens werkt waar u weinig deelt met uw collega’s. Het kan zelfs zo zijn dat de mensen om u heen helemaal geen weet hebben van uw privé-situatie. Wanneer scheiden niet sociaal geaccepteerd is, als u bijvoorbeeld werkt in een religieuze omgeving, kan het wellicht makkelijker lijken om het maar niet te melden. Het kan dan een hele opgave zijn om aan collega’s en uw werkgever te vertellen dat u gaat scheiden.

Toch is het aan te raden om uw werkgever/ baas in ieder geval wel in te lichten. Na een scheiding veranderen voor u een aantal praktische zaken; zo komt u als werknemer vaak in een ander belastingtarief terecht nadat u niet langer gehuwd bent. Ook moet de werkgever de wijziging van uw burgerlijke staat doorvoeren in de salarisadministratie. U moet uw werkgever vroeg of laat dus echt informeren over uw scheiding.

Het kan juist ook een verstandige beslissing zijn om wel aan uw collega’s te vertellen dat u gaat scheiden. Het is beter dat u aangeeft dat u door een lastige periode gaat, dan dat uw werkgever, leidinggevende of uw collega zelf aan u moet merken dat er iets speelt. U bent helaas niet de enige die gaat scheiden, dus u kunt er van uit gaan dat er begrip is voor uw situatie binnen uw werkkring.

Ook al staan collega’s misschien niet zo dichtbij als uw vrienden en familie, u ziet ze meestal vaker. Tijdens de scheiding moet u veel zaken regelen en kunnen de emoties hoog oplopen; dat merken ook uw collega’s op de werkvloer. Collega’s kunnen juist voor veel steun en afleiding zorgen. De kans is groot dat één van uw collega’s ook een scheiding heeft ervaren: een op de drie stellen belandt immers in een scheiding. U hoeft zich nergens voor te schamen; scheiden is moeilijk, pijnlijk en ingrijpend. En als mensen in uw directe omgeving weten dat u in deze lastige fase zit, kunt u rekenen op begrip. Dat is fijn en goed voor u én uw werk.

2 – Wat zijn de voor- en nadelen van het inlichten van mijn collega’s?

Het nieuws aan collega’s vertellen, kan bijdragen aan uw eigen verwerking en acceptatie van de scheiding. U krijgt steun, soms uit onverwachte hoek. Er zijn vast meer collega’s gescheiden. Door het op tijd te vertellen, kunt u roddels en vermoedens van collega’s voor zijn. De spanning is uit de lucht. Ook zal er meer begrip zijn als u een keer eerder weg moet voor een afspraak met de advocaat of het werk soms zwaar valt. Collega’s kunnen voor veel steun zorgen en wat werk overnemen als dat nodig is. Dat kunnen ze alleen voor u doen wanneer ze weten wat er speelt.

3 – Op welke manier kan ik ze het beste inlichten?

Vaak geldt: hoe persoonlijker, hoe beter. Familie en vrienden kunt u natuurlijk het beste persoonlijk op de hoogte stellen. Hoe u dat wilt aanpakken bij uw collega’s is natuurlijk helemaal aan u. De werkgever en collega’s die dichtbij staan, kunt u persoonlijk inlichten. Door het persoonlijke bericht voelen ze zich serieus genomen, hebben ze de mogelijkheid om te reageren en delen ze misschien ook iets van hun eigen ervaring. Het is wel verstandig om nadat u het aan een collega hebt verteld, niet te lang te wachten met het inlichten van al uw collega’s. In een werkomgeving gaat ‘nieuws’ vaak nogal snel en u wilt voorkomen dat uw verhaal een eigen leven gaat leiden.

Verdieping op dit onderwerp