Ben ik egoïstisch als ik wil scheiden?

Bij het nemen van de beslissing om te scheiden, gaat men meestal niet over één nacht ijs. U twijfelt waarschijnlijk over veel dingen en vraagt zich af of u wel de juiste keuze maakt. Een vraag die misschien bij u opkomt is: ben ik egoïstisch als ik wil scheiden?

Natuurlijk is dit een persoonlijk vraagstuk, waar iedereen verschillend over kan denken. Maar het feit dat u zich met deze vraag bezighoudt, zegt eigenlijk al voldoende; scheiden is soms onvermijdelijk. Ondanks de pijn en het verdriet van uzelf en de mensen om u heen, moet deze stap soms gezet worden: dit is niet egoïstisch, maar vaak na een lange periode van wikken en wegen op de lange termijn het beste voor iedereen.

Besluit om te scheiden is voor niemand eenvoudig

Ongetwijfeld zijn er mensen in uw omgeving die scheiden egoïstisch noemen. Laat u niet leiden door de mening van anderen: een besluit om te gaan scheiden is voor niemand eenvoudig en wordt zelden zomaar genomen. Het doet alle betrokkenen pijn.
Juist als u samen kinderen heeft, is het van groot belang dat een scheiding goed wordt begeleid door iemand die niet (emotioneel) betrokken is bij u en uw partner. Emoties, die nou eenmaal altijd gepaard gaan met een scheiding, maken het vaak lastig om samen te blijven communiceren en de juiste beslissingen te nemen.

Een scheiding hoeft niet te escaleren

Maar scheiden op een goede manier kán echt. Heftige emoties zijn er altijd, maar een scheiding hoeft niet te escaleren. Om zo’n proces goed te laten verlopen, is het van groot belang dat u in goed overleg samen naar oplossingen zoekt.
Een advocaat/ mediator van de vFAS is gespecialiseerd in alle facetten van een scheiding en kan ervoor zorgen dat een scheiding respectvol en soepel verloopt. Juist in de eerste fase van de scheiding is het belangrijk dat u professionele begeleiding zoekt en goed met elkaar om kan blijven gaan. Een mediator kan u ook helpen om het gesprek samen weer op gang te brengen, als dat stil is komen te liggen of moeizaam verloopt door de scheiding.

Het inschakelen van een gespecialiseerde vFAS mediator komt een vlotte en harmonieuze afwikkeling van uw echtscheiding echt ten goede. Al gaat u scheiden, als u kinderen heeft, blijft u toch altijd samen ouders.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoek een mediator in de buurt

Wilt u meer informatie over mediation of wilt scheiden en zoekt u een mediator? Neem contact op met een vFAS-mediator.

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Bedrijfs-)naam
  • Postcode

Filter:

Verdieping op dit onderwerp