Ziekte aanleiding voor scheiding

Een hersenbloeding, een ernstig ongeluk, er zijn tal van oorzaken waardoor iemand hulpbehoevend kan raken of plotseling ander gedrag vertoont. Voor een huwelijk kan zo’n ernstige ziekte of handicap fataal zijn. Het zorgen voor een zieke partner kan zo zwaar zijn, dat wordt besloten om te scheiden.

Het laatste onderzoek van het CBS, gehouden in 2003, toont aan dat bij10% van alle scheidingen gezondheidsproblemen de oorzaak zijn. Hierbij viel op dat vrouwen deze reden van scheiden vaker noemden dan mannen. Over een paar maanden worden hierover nieuwe cijfers gepubliceerd door het CBS. Rob van Coolwijk, voorzitter van de vereniging van familierechtadvocaten en scheidingsmediators (vFAS), verwacht geen stijging van de eerder gepubliceerde cijfers. ‘Ik denk niet dat er de laatste jaren meer mensen zijn gescheiden vanwege gezondheidsredenen. Daarentegen denk ik wel dat mensen tegenwoordig makkelijker afscheid nemen van een zieke partner. Ze kiezen eerder voor hun eigen geluk en bouwen desnoods ergens anders een nieuw bestaan op met nieuwe vrienden.’

Mensen die plotseling te maken krijgen met een ziekte of handicap en daardoor geconfronteerd worden met een scheidingswens van hun partner, kunnen hulp vragen aan de advocaten en scheidingsmediators van de vFAS.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige