Verplichte opvoedcursus moet zorgen voor afname kindermishandeling

Nederlandse ouders moeten een cursus volgen om kindermishandeling te voorkomen. Dat vindt Taskforce Kindermishandeling, een werkgroep onder leiding van Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam.

Jaarlijks zijn er naar schatting 120.000 gevallen van kindermishandeling. Vaak gaat het om emotionele verwaarlozing. Ouders maken bijvoorbeeld veel ruzie tijdens een scheiding. Een verplichte cursus moet daar volgens de werkgroep verandering in brengen. Daarnaast dient de cursus als voorbereiding voor aanstaande ouders op het ouderschap.

In oktober 2015 stuurden hulporganisaties een brandbrief aan gemeenten. Naar aanleiding daarvan bieden veel gemeenten nu een gratis cursus baby- en relatiemanagement voor jonge ouders aan.

Ook de politiek heeft het over opvoedcursussen. Staatssecretaris van Rijn (Volksgezondheid, PvdA) is daarover in gesprek met ChristenUnie. De partijen zien echter niks in het verplicht stellen van de cursussen.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige