Uit elkaar? Vier het met een scheidingstaart

Voor wie dacht dat de taart alleen aangesneden mag worden bij bruiloften, geboorten en verjaardagen, heeft het mis. De scheidingstaart is een nieuwe fenomeen. Ook de scheiding mag gevierd worden en een goed stuk taart mag daarbij niet ontbreken.

De scheidingstaart was al jaren een trend in de Verenigde Staten, maar is nu ook overgewaaid naar Nederland. ‘Happy ending’ en ‘just divorced’ zijn veelgebruikte teksten op de taarten. De scheidingstaart wordt ook wel ‘vrijheidstaart’ genoemd. Een geschikte benaming voor wie niet rouwig is om de scheiding en blij is eindelijk ‘verlost’ te zijn van die vervelende echtgenoot of echtgenote.

Voor wie een leuk exemplaar zoekt: op internet worden de lekkerste recepten met elkaar gedeeld. Wie inspiratie wil opdoen, kan een kijkje nemen op Pinterest en Instagram, waar ex-partners hun scheidingstaarten delen. Vaak is de scheidingstaart geïnspireerd op de klassieke bruidstaart. Inclusief het marsepeinen bruidspaar bovenop, maar dan net wat anders. Voor wie echt uit wil uitpakken zijn er ook nog scheidingsballonnen, koekjes en lolly’s te vinden.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige