Klokhuis maakt serie en site over scheiden

Klokhuis maakt een speciale serie over scheiden voor kinderen. Niet leuk, wél belangrijk, zeggen de makers van het jeugdprogramma (NTR). Ieder jaar horen in Nederland ongeveer 70.000 kinderen dat hun ouders gaan scheiden. Toch zijn de meeste programma’s gericht op volwassenen. Klokhuis wil dit gevoelige onderwerp meer bespreekbaar maken en komt, naast de serie, ook met een speciale website.

Waarom is een scheiding vaak zo heftig voor kinderen, ook al doen ouders nog zo hun best alles zo goed mogelijk te laten verlopen? Hoe is het om als kind een vechtscheiding mee te maken? Wat is de rol van de rechtbank bij een scheiding? Waar kun je hulp vinden bij een scheiding en helpt die hulp ook? Kinderen vertellen in de serie van Klokhuis openhartig over de scheiding van hun ouders en hoe ze zich daarover voelen

Maurice Lede en Nienke de la Rive Box presenteren samen vier afleveringen over scheiden. De belangrijkste rol is voor de kinderen zelf. Die krijgen in de serie de ruimte om hun ervaringen te delen. Daarnaast maakt een kinderpsycholoog de emotionele gevolgen voor kinderen bespreekbaar. Het Klokhuis besteedt met aandacht aan informatie speciaal voor kinderen. Aan bod komen onder andere de gang naar de kinderrechter en externe hulp voor kinderen.

De makers van het programma lanceren ook een nieuwe website, die aansluit op de serie. Op www.ikdurfniettezeggendat.nl kunnen kinderen (anoniem) hun gevoelens en gedachten delen. Ze kunnen een eenvoudige boodschap plaatsen en lezen hoe andere kinderen zich voelen als hun ouders gaan scheiden. Klokhuis vindt het belangrijk dat de stem van kinderen wordt gehoord. In de praktijk blijkt dat zij vaak weinig durven te zeggen omdat ze niemand verdriet willen doen.

De serie over scheiden start vanaf 19 januari op NPO Zapp en is vier weken lang iedere donderdag te zien.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.