Divorce Challenge afgesloten met meer dan 500 inzendingen

Ouders, familieleden, leraren, huisartsen en kinderen: uit alle hoeken kwamen inzendingen voor de Divorce Challenge, die eind vorig jaar van start ging. Het leverde maar liefst 506 bruikbare ideeën op. De vijf beste inzendingen krijgen binnenkort een uitnodiging van minister Van der Steur.

Op het online platform ‘Divorce Challenge’ kon iedereen zijn of haar idee indienen. Het platform is een initiatief dat voortvloeit uit een motie van Kamerlid Jeroen Recourt (PvdA). Iedereen werd opgeroepen een vernieuwend idee te bedenken of een geniale oplossing voor het voorkomen van vechtscheidingen. Want niemand wil een complexe scheiding, maar iedereen wil een complexe scheiding graag voorkomen.

Een panel met negen experts boog zich over 506 inzendingen. De vijf geselecteerde ideeën passen elk bij een van de fasen van een moeilijke scheiding. Een jongerenpanel selecteerde ook een idee. Naast de vijf koplopers benoemde het expertpanel ook thema’s die in veel inzendingen terugkeren. Zo is het volgens de jury belangrijk dat de ideeën van de Divorce Challenge zich richten op interdisciplinaire samenwerking en preventie.
Dianne Kroezen, voorzitter van de vFAS, is lid van het expertpanel. Zij vertelt over preventie: “Er zijn zoveel verschillende manieren om te scheiden. De een is niet per se slechter dan de ander. Het is vooral van belang dat de gekozen manier een goede en deskundige uitvoering krijgt. Vroegtijdige voorlichting is hierbij essentieel.”

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige