U wilt scheiden, maar vanwege de Corona-pandemie gaat alles op slot. Wat nu?

Mediation kan online doorgaan tijdens Corona-crisis
De kogel is door de kerk. Na rijp beraad heeft u besloten dat u wilt scheiden. Samen kiest u voor een scheiding via mediation. Dan breekt echter een Corona-crisis uit en ligt plotseling alles stil. Scholen zijn dicht, winkels, attracties, horeca en musea sluiten hun deuren, maar ook veel bedrijven en kantoren nemen drastische maatregelen. Wat nu? Kunt u nog contact opnemen met een advocaat/mediator?

De meeste advocatenkantoren zijn open, maar op aangepaste wijze; veel advocaten werken vanuit huis en communiceren op alternatieve wijze met relaties en cliënten. U kunt dus gewoon contact opnemen met een advocaat/mediator bij u in de buurt. Hij of zij kan een afspraak met u maken voor een eerste gesprek. Als dit niet op kantoor mogelijk is dan zijn er nog alternatieven zoals Skype, Facetime of Microsoft Teams. U kunt het beste hierover navraag doen bij het betreffende kantoor. Afgezien van de (mediation)gesprekken en zittingen zijn veel werkzaamheden van een advocaat/mediator schriftelijk zodat dit veelal doorgang kan vinden. Hij of zij kan bijvoorbeeld online een alimentatieberekening voor u maken en u op weg helpen met een ouderschapsplan.

Op deze manier kunt u, ook in deze onzekere tijd, aan de slag om uw echtscheiding goed te regelen en hoeven niet alle zaken te worden uitgesteld tot nader order, om zo mogelijke escalatie te voorkomen.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige