Corona-maatregelen: wat betekent dit voor mijn zitting op de rechtbank?

Rechtbanken zijn wegens het Corona-virus gesloten. Wat betekent dit voor mijn zitting?

In principe zult u bericht ontvangen van uw advocaat dat de zitting zal moeten worden uitgesteld, in ieder geval tot ná 6 april a.s. Houd u er rekening mee dat uw zaak pas op langere termijn weer opnieuw op een zitting kan worden gepland.

Alleen urgente zaken gaan wél door. Dit zijn zaken waarbij een rechterlijke beslissing niet kan wachten, bijvoorbeeld omdat dan de rechten van de verdachten of de rechtzoekenden in het geding komen. Hieronder vallen bijvoorbeeld urgente familiezaken zoals uithuisplaatsingen of ondertoezichtstellingen. Bent u betrokken bij een dergelijke rechtszaak, dan neemt uw advocaat of het gerecht zélf contact met u op.

Momenteel onderzoekt de Rechtspraak de mogelijkheid om schriftelijke procedures zoveel mogelijk door te laten gaan. Heeft u verdere vragen? Raadpleeg dan de website www.rechtspraak.nl; neem geen telefonisch contact op met de rechtbank of het gerechtshof. Natuurlijk kunt u in eerste instantie het beste contact opnemen met uw advocaat; hij of zij staat u graag te woord!

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige