Zorgt de mediator dat ik genoeg alimentatie krijg?

Boosheid, teleurstelling en verdriet over het stukgelopen huwelijk zorgen vaak voor de nodige spanningen, discussies en conflicten. Zorgen over uw financiële situatie verergeren deze negatieve gemoedstoestand.

De mediator heeft alle begrip voor deze gevoelens. Hij of zij zet de mogelijkheden voor kinder- en partneralimentatie samen met u op een rij. De mediator begeleidt op zorgvuldige wijze het ontvlechtingsproces van uw huwelijk. Samen met u brengt hij of zij alle praktische en financiële mogelijkheden in kaart. Bijvoorbeeld ten aanzien van zowel de kinder- als partneralimentatie.

Samen beslissen over alimentatie

De mediator beslist niet wat u krijgt aan alimentatie. Hij of zij maakt inzichtelijk waar beide partijen recht op hebben, gezien de wettelijke normen die hiervoor gelden. Daarnaast zal hij of zij er op aansturen dat u samen eerst goed kijkt wat nodig en mogelijk is. Wat vinden de ex-partners zelf redelijk? Hoe ziet een duurzame alimentatieregeling er uit, die ook op de langere termijn stand houdt? Is er vooral behoefte aan kinderalimentatie om in hun onderhoud te voorzien, of is het billijk dat  er ook partneralimentatie wordt afgesproken? In dit proces vraagt de mediator bij beiden door, zodat ieders belangen in kaart worden gebracht. Daarbij wordt ook het verwachte toekomstperspectief van beiden meegenomen en de kans dat degene met het laagste inkomen op termijn in het eigen onderhoud kan voorzien. Ook het belang van de kinderen staat in alle afwegingen uiteraard centraal. Vervolgens beslist u samen hoe de alimentatie er definitief uit komt te zien.

Zoek een mediator in de buurt

Wilt u meer informatie over mediation of wilt scheiden en zoekt u een mediator? Neem contact op met een vFAS-mediator.

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Bedrijfs-)naam
  • Postcode

Filter:

Verdieping op dit onderwerp

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige