We kunnen financieel helemaal niet scheiden. Welke mediator kan mij helpen?

Bij een scheiding zet de mediator alles met u op een rij en draagt oplossingen aan. Ook financieel. Want scheiden is in principe altijd mogelijk.

Scheiden is ingrijpend, emotioneel en praktisch gezien. Het is heel begrijpeljk dat u voorafgaand aan dit proces obstakels ziet. Zeker als u het beiden financieel niet breed heeft. Maar geld kan eigenlijk nooit een beletsel zijn om te scheiden. Er is vrijwel altijd een oplossing mogelijk.
De mediator zet samen met u en uw ex-partner alles op een rij wat bij een scheiding komt kijken. Ook financieel. Zoals uitgaven en inkomsten, en de kosten die een scheiding met zich meebrengt. Ook zal hij adviseren over instanties die u kunnen steunen. Zoals de gemeente of de schuldhulpverlening.

Bent u niet in staat om de kosten van de mediator zelf te betalen, dan kunt u in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Dit wordt ook wel toevoeging genoemd. De overheid betaalt dan een groot deel van uw scheiding.

De mediator denkt mee over uw toekomst

De mediator maakt uw beider financiële situatie helder en inzichtelijk. Ook berekent hij de hoogte van een eventuele (partner)alimentatie. Daarnaast zorgt hij er voor dat het scheidingsproces goed verloopt. In de gesprekken met de mediator wordt toegewerkt naar wederzijds begrip. Zo ontstaat een basis om samen constructieve afspraken te maken voor het leven na de scheiding. Afspraken over de financiën, de kinderen, de woning en de inboedel. Hij denkt mee over uw toekomst en schetst ook hoe dit er financieel uit zou kunnen zien. Stap voor stap krijgt u zo meer vertrouwen in de goede afloop.

Zoek een mediator in de buurt

Wilt u meer informatie over mediation of wilt scheiden en zoekt u een mediator? Neem contact op met een vFAS-mediator.

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Bedrijfs-)naam
  • Postcode

Filter:

Verdieping op dit onderwerp

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige