We kunnen financieel helemaal niet scheiden. Welke mediator kan mij helpen?

Bij een scheiding zet de mediator alles met u op een rij en draagt oplossingen aan. Ook financieel. Want scheiden is in principe altijd mogelijk.

Scheiden is ingrijpend, emotioneel en praktisch gezien. Het is heel begrijpelijk dat u voorafgaand aan dit proces obstakels ziet. Zeker als u het beiden financieel niet breed heeft. Maar geld kan eigenlijk nooit een beletsel zijn om te scheiden. Er is vrijwel altijd een oplossing mogelijk.
De advocaat/mediator zet samen met u en uw ex-partner alles op een rij wat bij een scheiding komt kijken. Ook financieel. Zoals uitgaven en inkomsten, en de kosten die een scheiding met zich meebrengt. Ook zal hij of zij adviseren over instanties die u kunnen steunen. Zoals de gemeente of de schuldhulpverlening.

Bent u niet in staat om de kosten van de mediator zelf te betalen, dan kunt u in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Dit wordt ook wel toevoeging genoemd. De overheid betaalt dan een groot deel van uw scheiding.

De mediator denkt mee over uw toekomst

De advocaat/mediator maakt uw beider financiële situatie helder en inzichtelijk. Ook berekent hij of zij de hoogte van een eventuele (partner)alimentatie. Daarnaast zorgt hij of zij ervoor dat het scheidingsproces goed verloopt. In de gezamenlijke gesprekken wordt toegewerkt naar wederzijds begrip. Zo ontstaat een basis om samen constructieve afspraken te maken voor het leven na de scheiding. Afspraken over de financiën, de kinderen, de woning en de inboedel. De advocaat/mediator denkt mee over uw toekomst en schetst ook hoe dit er financieel uit zou kunnen zien. Stap voor stap krijgt u zo meer vertrouwen in de goede afloop.

Zoek een mediator in de buurt

Wilt u meer informatie over mediation of wilt scheiden en zoekt u een mediator? Neem contact op met een vFAS-mediator.

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Kantoor-)naam
  • Postcode

Filter:

Gefinancierde rechtsbijstand:

Contactformulier

Werkzaam bij:

Vul onderstaande gegevens in om uw vraag te stellen. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Meer informatie hierover leest u in onze privacyverklaring.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige