Wat moet ik meenemen naar het eerste gesprek bij de mediator?

In het eerste gesprek bij de mediator wordt alles op een rij gezet. Daarvoor moet u verschillende papieren en documenten meenemen.

Als u gaat scheiden, wordt uw huwelijk ontvlochten en alle afspraken die daarin ooit werden gemaakt. Over de kinderen, de financiën, het huis, inkomen en andere praktische zaken. Onder begeleiding van de mediator maakt u hier nieuwe afspraken over. Om een goed beeld te krijgen van uw beider levens, heeft hij in het allereerste gesprek verschillende papieren en documenten nodig. Voor een goede voorbereiding is het prettig dat hij de meeste informatie van tevoren krijgt toegestuurd, bijvoorbeeld via email. In het gesprek zelf neemt u de originelen mee.

Jaaropgaven en uw paspoort

In het eerste gesprek neemt u uw paspoorten of identiteitsbewijzen mee. Hierin staan uw NAW (Naam, Adres, Woonplaats) gegevens. Ook uw kinderen staan hierin vermeld.
Scheiden betekent ook een financiële ontvlechting. U zult goede afspraken moeten maken over verdelingen en eventuele alimentatieregelingen. De mediator heeft van u beiden de InkomstenBelasting-aangiften en jaaropgaven van de afgelopen drie jaar nodig en de twee meest recente loonstroken. Daarnaast een uitgavenoverzicht en een overzicht van schulden en bezittingen, van beide partners. Hebt u een eigen huis, neem dan ook de hypotheekakte mee. Om goed te berekenen op hoeveel pensioen u ieder recht hebt, neemt u een uitdraai van mijnpensioenoverzicht.nl mee. Hebt u een eigen zaak, dan overlegt u de jaarrekeningen van de laatste drie jaar, alsmede een structuuroverzicht.
Ten slotte: als u al heeft nagedacht over een ouderschapsplan voor de kinderen, dan is het nuttig als u de concepttekst in het eerste gesprek meeneemt.

Advies nodig?

Neem dan vrijblijvend contact op met een vFAS-advocaat bij u in de buurt of stuur een mail naar info@verenigingFAS.nl. We helpen u graag verder.

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Kantoor-)naam
  • Postcode
Kunt u het niet vinden? Type dan de eerste 4 letters van uw zoekterm....

Filter:

Gefinancierde rechtsbijstand:

Contactformulier

Werkzaam bij:

Vul onderstaande gegevens in om uw vraag te stellen. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Meer informatie hierover leest u in onze privacyverklaring.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige