Wat doet een mediator niet?

Een mediator is een bemiddelaar en geen rechter die knopen doorhakt. Samen met u zoekt hij of zij naar de beste oplossingen voor uw leven na de scheiding. Bijvoorbeeld over de omgang met uw kinderen.

Bij mediation zitten de ex-partners samen met de mediator om de tafel. Doel van mediation is om samen te zoeken naar oplossingen waar u zich allebei in kunt vinden, bijvoorbeeld ten aanzien van het ouderschapsplan. De mediator is geen rechter en hakt geen knopen door. U beiden beslist hoe de afspraken eruit komen te zien. Dat is ook de kracht van mediation. Zeker als u nog verbonden blijft door uw kinderen, is mediation voor de lange termijn duurzamer dan wanneer u de beslissing aan de rechter overlaat.  De mediator bemiddelt om tot overeenstemming te komen. Hij begeleidt u in het gehele scheidingsproces. Uiteraard mét kennis van juridische zaken en psychologische processen.

Informatie over rechten en plichten

De mediator beslist niet wat voor u de beste oplossing is. Dat doet u sámen. Wel wijst hij op alle mogelijkheden, rechten en plichten die u allebei heeft. Ten aanzien van de kinderen, maar ook van de financiële en juridische kant van de zaak. Zoals de inkomens- en vermogensverdeling, eventuele alimentatieplichten en verrekeningen. Hij beschikt over de juiste kennis en ervaring om u te informeren waar het bij de rechter uiteindelijk op uit zal komen. En om u zodanig door het proces te loodsen, dat u een goede toekomst na de scheiding tegemoet gaat. Ook voor uw kinderen.

vFAS echtscheidingsadvocaten en- mediators hebben een mediationopleiding gevolgd. Zij zijn zowel juridisch als psychologisch opgeleid. Beide kanten van het scheidingsproces zijn heel belangrijk.

Zoek een mediator in de buurt

Wilt u meer informatie over mediation of wilt scheiden en zoekt u een mediator? Neem contact op met een vFAS-mediator.

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Kantoor-)naam
  • Postcode

Filter:

Gefinancierde rechtsbijstand:

Contactformulier

Werkzaam bij:

Vul onderstaande gegevens in om uw vraag te stellen. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Meer informatie hierover leest u in onze privacyverklaring.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige