Vier voordelen van mediation met kinderen

Bij mediation overlegt u samen, onder professionele begeleiding, wat het beste is voor uw kinderen. Dit geeft de volgende voordelen:
  1. Duurzame ouderrelatie voor de toekomst

Bij mediation kunnen ex-partners hun ouderrol beter vormgeven, met het oog op de lange termijn. Onder begeleiding van de mediator wordt besproken wat de beste oplossingen zijn voor de zorg voor de kinderen. Zo bouwt u aan een duurzame toekomst als ouders voor uw kinderen.

  1. Bij mediation is maatwerk mogelijk

Bij de echtscheidingsmediator zoekt u samen naar oplossingen, waar u zich allebei in kunt vinden. Afspraken die passen bij uw situatie en uw kinderen. Bij mediation is maatwerk mogelijk. Bijvoorbeeld ten aanzien van de zorg voor de kinderen, of over de kostenverdeling van de opvoeding. Voor de lange termijn leidt mediation daardoor tot duurzamere oplossingen dan wanneer u de beslissing aan de rechter overlaat.

  1. Bij de mediator houdt u zelf de regie

Bij de mediator zet u samen alle afspraken over kinderen, financiën en verdere praktische afspraken op een rij. U houdt de regie, u maakt de keuzes. Voor uw kinderen heeft dit een groot gunstig psychologisch effect. Het is voor hen belangrijk dat u bereid bent om er samen uit te komen. Weliswaar wordt de partnerrelatie beëindigd, maar u blijft wel samen ouders van de kinderen. Kinderen willen loyaal blijven naar beide ouders, zonder te hoeven kiezen. Constructief overleg bij de mediator helpt om de schade van de scheiding voor hen zoveel mogelijk te beperken.

  1. Kinderen voelen zich meer gehoord

Mediation biedt meer ruimte aan specifieke wensen en ideeën van de kinderen zelf. Er komt uitgebreid aan de orde wat zij nodig hebben. Kinderen voelen zich daardoor meer gehoord. Ook bestaat de mogelijkheid dat de mediator als neutrale partij een gesprek heeft met de kinderen, om te horen wat zij het liefste willen.

Zoek een mediator in de buurt

Wilt u meer informatie over mediation of wilt scheiden en zoekt u een mediator? Neem contact op met een vFAS-mediator.

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Kantoor-)naam
  • Postcode

Filter:

Gefinancierde rechtsbijstand:

Contactformulier

Werkzaam bij:

Vul onderstaande gegevens in om uw vraag te stellen. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Meer informatie hierover leest u in onze privacyverklaring.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige