Scheiden met een scheidingsmediator: hoe werkt dat?

Bemiddelaar bij scheiding Mediation bij echtscheiding
Niemand hoopt het ooit mee te maken, maar soms is het onvermijdelijk: een echtscheiding. Aan dit besluit gaat vaak een lange, verdrietige en stressvolle periode vooraf. Als het besluit is genomen, wat dan? Het belangrijkste is, ga stap voor stap te werk en schakel de juiste deskundige hulp in.

Scheidingsmelding

De allereerste stap is het informeren van uw partner, dit wordt de scheidingsmelding genoemd. Het is een belangrijke stap, die van invloed kan zijn op het verloop van de verdere procedure. Hoe rustiger het gesprek verloopt, hoe beter het is. 

Stappenplan

Is dit gesprek eenmaal achter de rug, dan kunt u de volgende stap zetten. Er moet veel geregeld worden, zoals het maken van afspraken over de kinderen, over allerlei financiële zaken, maar ook moet de inboedel worden verdeeld. En dat allemaal in een periode die emotioneel zwaar voor u beiden is. Het is van het grootste belang nu goede afspraken te maken, zodat u straks duurzaam kunt scheiden en allebei weer verder kunt. 

Bemiddelaar bij scheiding

Wanneer u gaat scheiden, heeft u altijd een advocaat nodig. Dat is namelijk degene die het verzoek tot echtscheiding bij de rechter kan indienen. U kunt kiezen voor ieder een eigen advocaat, óf voor een advocaat die bovendien scheidingsmediator is. Zeker wanneer u beiden van plan bent de scheiding samen, in overleg, af te wikkelen, kan dit een goed idee zijn. Alle gesprekken vinden in dit geval met u beiden plaats, wat zorgt voor transparantie en de beste mogelijkheid tot gezamenlijk overleg. De advocaat/mediator helpt u op alle gebieden, zowel financieel als juridisch en emotioneel. 

Advies nodig?

Neem dan vrijblijvend contact op met een vFAS-advocaat bij u in de buurt of stuur een mail naar info@verenigingFAS.nl. We helpen u graag verder.

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Kantoor-)naam
  • Postcode
Kunt u het niet vinden? Type dan de eerste 4 letters van uw zoekterm....

Filter:

Gefinancierde rechtsbijstand:

Contactformulier

Werkzaam bij:

Vul onderstaande gegevens in om uw vraag te stellen. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Meer informatie hierover leest u in onze privacyverklaring.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige