Regelt een mediator ook de boedelverdeling?

De mediator brengt in kaart wat de mogelijkheden en wensen zijn van de ex-partners. Bijvoorbeeld ten aanzien van de boedelverdeling. Hij is echter niet in de positie om iets te regelen.

De mediator is een professionele begeleider en bemiddelaar. Hij kiest geen partij tussen ex-partners, maar stelt zich onafhankelijk op. Met zijn deskundigheid, ervaring en mensenkennis loodst hij u door het echtscheidingsproces. Als het gaat om de boedelverdeling, zal hij eerst samen met u in kaart brengen hoe de boedel er uit ziet. Hij regelt niets, maar zal wel doorvragen tot het beeld compleet is. Van een huis en de inboedel, tot de waarde van een eigen onderneming. Vervolgens zet hij op een rij wat uw beider wensen zijn.

Onderhandeling over boedelscheiding 

Bij de onderhandeling over de boedelscheiding, neemt de mediator alles in overweging. Hij legt deze overwegingen in alle openheid op tafel. Daarbij heeft hij oog en oor voor beide partijen. Bijvoorbeeld als u financieel afhankelijk bent van uw ex-partner en de kinderen fulltime verzorgt. Of als uw ex-partner een eigen onderneming heeft, met alle complexe vermogensvraagstukken vandien. Doel is om uiteindelijk voor u allebei een goed toekomstbeeld vast te stellen.  Maar de mediator beslist of regelt niets over de boedelverdeling. Hij is geen rechter en hakt geen knopen door. U beiden beslist hoe de afspraken er uit komen te zien. Dat is ook de kracht van mediation. Zeker als u nog verbonden blijft door uw kinderen, is mediation voor de lange termijn duurzamer dan het inschakelen van twee aparte advocaten. De mediator bemiddelt om tot overeenstemming te komen.

Zoek een mediator in de buurt

Wilt u meer informatie over mediation of wilt scheiden en zoekt u een mediator? Neem contact op met een vFAS-mediator.

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Kantoor-)naam
  • Postcode

Filter:

Gefinancierde rechtsbijstand:

Contactformulier

Werkzaam bij:

Vul onderstaande gegevens in om uw vraag te stellen. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Meer informatie hierover leest u in onze privacyverklaring.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige