Mijn ex verwent de kinderen in het weekend. Kan een mediator adviseren?

Het kan lastig zijn als uw ex-partner niet één lijn trekt bij het opvoeden. Bespreek dit bij de mediator. Voorkom een tweedeling, in het belang van uw kinderen.

Wanneer de kinderen na de scheiding bij uw ex-partner zijn, gelden daar wellicht andere regels. Bedtijden worden misschien losgelaten, gezonde maaltijden staan niet elke dag op tafel. Het lijkt voor u alsof het daar één groot feest is. U voelt zich tegelijkertijd ‘de boeman’

Dit is bij uitstek een thema dat bij de mediator kan worden besproken. De mediator kiest geen partij, maar heeft oog en oor voor beide ouders. Doel is om wederzijds begrip te kweken in deze kwestie en samen tot een goede oplossing te komen.

Helpen bij huiswerk

Door bij de mediator te bespreken wat u dwars zit, komt er bij de ander meestal al een bewustwording op gang. Vaak is dat al voldoende om iets te doorbreken. De mediator kan ook suggesties doen. Door het belang te onderstrepen om één lijn te trekken in de opvoeding. Of door beide ouders na te laten denken welke afspraken ze hierover kunnen maken. Bijvoorbeeld over meer helpen met huiswerk, een gezonder voedingspatroon, verantwoorde bedtijden en minder tv kijken. De mediator beslist niets, maar adviseert hoe u er samen beter uit kan komen. Daarbij heeft hij ook het belang van de kinderen voor ogen. Zij ondervinden minder schade door de scheiding, als de ouders samen goede afspraken kunnen maken en deze ook nakomen.

Zoek een mediator in de buurt

Wilt u meer informatie over mediation of wilt scheiden en zoekt u een mediator? Neem contact op met een vFAS-mediator.

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Kantoor-)naam
  • Postcode

Filter:

Gefinancierde rechtsbijstand:

Contactformulier

Werkzaam bij:

Vul onderstaande gegevens in om uw vraag te stellen. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Meer informatie hierover leest u in onze privacyverklaring.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige