Mijn ex heeft een nieuwe partner. Kan de mediator mij adviseren?

Bij de mediator is alles bespreekbaar. Ook nieuwe partners. Belangrijk is om er samen goede afspraken over te maken, zeker met het oog op uw kinderen.

Een scheiding is een pijnlijk proces, zeker als uw ex-partner ook nog een nieuwe partner heeft. De mediator vertelt niet wat u moet doen; maar in de gesprekken met hem is er ruimte om deze pijnlijke gevoelens te bespreken en te werken aan aanvaarding van de situatie. Ook houdt de mediator verschillende opties voor. Zoals goede afspraken maken over de nieuwe situatie. Het belang van uw kinderen staat hierbij voorop. Zo kunt u in het ouderschapsplan opnemen wanneer de nieuwe partner bij de kinderen wordt geïntroduceerd. Of bij welke momenten hij/zij wel of juist niet aanwezig is. Bijvoorbeeld bij ouderavonden of verjaardagen.

Gun elkaar een nieuw leven na de scheiding

Het principe van mediation is dat goed wordt geluisterd naar beide partijen, dus ook naar uw kant van de zaak. Beide partners krijgen de ruimte om te verwoorden wat hen dwars zit, wat hun gevoelens en wensen zijn en de achterliggende redenen. Bijvoorbeeld ten aanzien van een nieuwe partner. De mediator ziet er op toe dat ex-partners ook naar elkáár luisteren en proberen begrip te krijgen voor elkaars standpunten en gevoelens. Uw ex-partner heeft, net als u, recht op een nieuw leven na de scheiding. De mediator zal er bij u beiden op aandringen om elkaar die ruimte te gunnen. Voor de langere termijn is dit beter dan verzet. Zeker voor uw kinderen, die niets liever willen dan loyaal zijn naar u beiden.

Zoek een mediator in de buurt

Wilt u meer informatie over mediation of wilt scheiden en zoekt u een mediator? Neem contact op met een vFAS-mediator.

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Kantoor-)naam
  • Postcode

Filter:

Gefinancierde rechtsbijstand:

Contactformulier

Werkzaam bij:

Vul onderstaande gegevens in om uw vraag te stellen. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Meer informatie hierover leest u in onze privacyverklaring.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige