Krijg ik met mediation geen vechtscheiding?

Voor uzelf én voor uw kinderen is scheiden ingrijpend. Een mediator begeleidt u om op een goede en respectvolle manier uit elkaar te gaan. Zo wordt veel schade voorkomen.

Als u uit elkaar gaat, breekt er een heftige periode aan. Als u zelf het initiatief voor de scheiding heeft genomen, kan uw ex-partner in eerste instantie wrokkig en boos zijn en niet open staan voor overleg. Mediation voorkomt dat verschillen en geschillen gaan escaleren tot een vechtscheiding. De gesprekken met de mediator sturen al in een vroeg stadium aan op de verbetering van de onderlinge communicatie.

De mediator helpt u in het rouwproces dat bij een scheiding onvermijdelijk is. Samen met u ontleedt hij of zij waar de conflictpunten zitten en waar het mis is gegaan. Op deze manier wordt toegewerkt naar meer wederzijds begrip over elkaars standpunten en gevoelens. Er ontstaat een betere basis om samen afspraken te maken voor het leven na de scheiding. Een leven waarin u leert om als ouder keuzes te maken; niet vanuit de pijnpunten die u als ex-partners richting elkaar ervaart. De strijd wordt eruit gehaald. Op deze wijze beperkt u de nadelige gevolgen voor u beiden en voor uw kinderen.

Mediator leert ouders naar elkaar te luisteren

Kinderen ondervinden ernstige schade van ouders die in een vechtscheiding belanden. Daarnaast kunnen ze zich speelbal voelen tussen de partijen, terwijl ze naar beide ouders loyaal willen zijn. Mediation ondervangt dit, doordat de mediator de dialoog tussen de ex-partners op gang brengt. Hij of zij doet er alles aan om hen tot meer wederzijds begrip te bewegen. Ouders leren om weer naar elkaar te luisteren en op een respectvolle manier met elkaar om te gaan. Én op een constructieve manier hun nieuwe ouderrol in te vullen en een voor iedereen aanvaardbare omgangsregeling af te spreken.

Zoek een mediator in de buurt

Wilt u meer informatie over mediation of wilt scheiden en zoekt u een mediator? Neem contact op met een vFAS-mediator.

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Bedrijfs-)naam
  • Postcode

Filter:

Verdieping op dit onderwerp

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige