Kan een mediator mijn ex doorverwijzen voor psychische hulp?

De mediator ziet er op toe dat de scheiding voor beide partijen met respect verloopt. Waar nodig, zal hij adviseren om aanvullende hulp te zoeken.

Uit elkaar gaan is een ingrijpende gebeurtenis, zeker als uw ex-partner het moeilijk vindt om te accepteren. Boosheid, teleurstelling en verdriet over het stukgelopen huwelijk zorgen voor de nodige spanningen en conflicten. De mediator geeft met behulp van bepaalde gesprekstechnieken inzicht in uw relatie en waar het mis is gegaan. Beide partners krijgen de ruimte om te verwoorden wat hen dwars zit, wat hun gevoelens en wensen zijn en de achterliggende redenen. Maar soms zit de ander nog te veel verstrikt in de eigen emoties. Zij of hij is dan nog niet in staat om de dialoog aan te gaan bij de mediator. De mediator is geen huisarts die verwijsbriefjes schrijft. Wel kan hij in het eerste gesprek uw ex-partner adviseren eerst psychologische hulp te zoeken, om het rouwproces beter te verwerken. Therapie kan eventueel ook naast het mediationproces worden ingezet. Vaak is het echter constructiever om eerst inzicht in de eigen emoties te krijgen.

Stabiele ouders zijn voor de kinderen

Pas als uw ex-partner heeft geaccepteerd dat de scheiding onontkoombaar is, is er een basis om samen afspraken te maken voor het leven na de scheiding. Voor uw kinderen is dit van groot belang. Mentaal stabiele ouders zijn beter in staat hen te begeleiden in het scheidingsproces. Ze zorgen voor een gezonde ontwikkeling bij de kinderen. Voor kinderen is een scheiding een zeer verwarrende tijd, vol onzekerheden en spanningen. Er wordt afscheid genomen van het gezin, nieuwe levens worden opgebouwd.  Zij zijn gebaat bij emotioneel evenwichtige ouders, die hen kunnen steunen en opvangen.

Zoek een mediator in de buurt

Wilt u meer informatie over mediation of wilt scheiden en zoekt u een mediator? Neem contact op met een vFAS-mediator.

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Kantoor-)naam
  • Postcode

Filter:

Gefinancierde rechtsbijstand:

Contactformulier

Werkzaam bij:

Vul onderstaande gegevens in om uw vraag te stellen. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Meer informatie hierover leest u in onze privacyverklaring.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige