Kan de mediator mijn kinderen ook emotioneel ondersteunen?

De mediatior is er in eerste instantie om ouders te begeleiden bij het goed afwikkelen van de scheiding. Er zijn mediators die ook met de kinderen zelf in gesprek gaan.

Voor kinderen is een scheiding een zeer verwarrende periode, met veel onzekerheden en onveilige gevoelens. In de gesprekken met beide ex-partners zal de mediator het belang van de kinderen altijd nauwlettend in het oog houden. Hij geeft ouders handvatten hoe zij hun kinderen op een goede manier door het proces kunnen loodsen.
Veel ouders worden in een scheiding erg in beslag genomen door hun eigen emoties. De wil om de kinderen te steunen is er, maar in de praktijk wordt hier toch te weinig aandacht aan besteed. Sommige mediators bieden in zo’n geval aan om een apart gesprek te voeren met de kinderen. Zij hebben hier gerichte scholing voor gevolgd. Als neutrale partij horen zij de wensen en ideeën van de kinderen aan, en helpen om hun emoties te verwoorden. Beide ouders moeten het hier wel mee eens zijn. Zonder uw beider instemming vindt er geen gesprek met de kinderen plaats.

Horen wat het kind echt te zeggen heeft

Kinderen kunnen zich speelbal voelen tussen de partijen, terwijl ze naar beide ouders loyaal willen zijn. Daardoor durven ze niet altijd bij hun ouders vrijuit te spreken over wat zij het liefste willen. In een gesprek met de mediator is er ruimte om te horen wat het kind echt te zeggen heeft.
Als het kind zeer ernstige last ondervindt van de scheiding, dan kan de mediator adviseren om contact te zoeken met een professionele hulpverlener. vFAS echtscheidingsadvocaten en – mediators beschikken over een uitgebreid netwerk van psychologen en (ortho)pedagogen.

Zoek een mediator in de buurt

Wilt u meer informatie over mediation of wilt scheiden en zoekt u een mediator? Neem contact op met een vFAS-mediator.

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Kantoor-)naam
  • Postcode

Filter:

Gefinancierde rechtsbijstand:

Contactformulier

Werkzaam bij:

Vul onderstaande gegevens in om uw vraag te stellen. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Meer informatie hierover leest u in onze privacyverklaring.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige