Kan de mediator mijn kinderen ook doorverwijzen naar een hulpverlener?

De mediator is geen huisarts die verwijsbriefjes schrijft. Wel kan hij of zij adviseren om een hulpverlener in te schakelen.

Voor kinderen is een scheiding een zeer verwarrende periode, met veel onzekerheden en onveilige gevoelens. Ook als u op een respectvolle manier uit elkaar gaat en samen co-ouderschap aangaat. In de gesprekken met beide ex-partners zal de mediator het belang van de kinderen altijd nauwlettend in het oog houden. Hij geeft ouders handvatten hoe zij hun kinderen op een goede manier door het proces kunnen loodsen.
Maar als het kind ernstige last ondervindt van de scheiding, kan de mediator adviseren om een professionele hulpverlener in te schakelen. Hij is echter geen huisarts die verwijsbriefjes schrijft. vFAS echtscheidingsadvocaten en –mediators beschikken over een uitgebreid netwerk van psychologen en (ortho)pedagogen.

Gesprek tussen mediator en kind

Kinderen durven niet altijd bij hun ouders vrijuit te spreken over wat zij het liefste willen. Ze willen naar beide ouders loyaal zijn.
Sommige mediators bieden in zo’n geval aan om een apart gesprek te voeren met de kinderen. Zij hebben hier gerichte scholing voor gevolgd. Als neutrale partij horen zij de wensen en ideeën van de kinderen aan, en helpen om hun emoties te verwoorden. In een gesprek met de mediator is er ruimte om te horen wat het kind echt te zeggen heeft. Met toestemming van het kind koppelt de mediator deze informatie vervolgens weer terug naar de ouders. Het ouderschapsplan sluit zo nog beter aan op de wensen van de kinderen.

Zoek een mediator in de buurt

Wilt u meer informatie over mediation of wilt scheiden en zoekt u een mediator? Neem contact op met een vFAS-mediator.

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Kantoor-)naam
  • Postcode

Filter:

Gefinancierde rechtsbijstand:

Contactformulier

Werkzaam bij:

Vul onderstaande gegevens in om uw vraag te stellen. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Meer informatie hierover leest u in onze privacyverklaring.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige