Kan de mediator mij helpen met de omgangsregeling?

De mediator helpt bij het maken van een zorgregeling, in de volksmond ook wel ‘omgangsregeling’ genoemd. Als u gaat scheiden, komen er nieuwe afspraken over de invulling van het ouderschap. Deze afspraken legt u vast in het ouderschapsplan. De mediator helpt u daarbij.

Boosheid, teleurstelling en verdriet over het stukgelopen huwelijk zorgen soms voor de nodige spanningen, discussies en conflicten. Ook voor uw kinderen is dit een verwarrende periode, met veel onzekerheden en onveilige gevoelens.

Goed overleg over de zorgregeling bij de mediator helpt om de nadelige gevolgen van de scheiding voor uw kinderen zoveel mogelijk te beperken. De partnerrelatie wordt weliswaar beëindigd, de ouderrelatie blijft bestaan. U blijft immers altijd de ouders van uw kind(eren). De mediator helpt u bij het opstellen van de zorgregeling en het uiteindelijke ouderschapsplan.

Nieuwe afspraken over zorgverdeling

Voor degene die voornamelijk voor de kinderen heeft gezorgd, is het niet altijd gemakkelijk om na de scheiding een deel over te dragen. De mediator heeft oog voor de weerstanden, wensen en gevoelens van beide partijen en probeert samen met u tot een duurzame oplossing te komen. Zijn ieders wensen voor de zorgregeling reëel? Is het in het belang van de kinderen?

Onder begeleiding van de mediator gaat u samen aan de slag om nieuwe afspraken te maken over de zorg voor uw kinderen. Hoe wordt de tijdsverdeling voor de kinderen op beide adressen? Hoe gaat u wonen? Hoe ziet de kostenverdeling er uit? Hoe wordt omgegaan met brengen en halen naar de sportclub, bezoeken van familiefeestjes, verdeling vakanties?

De mediator heeft de zorgplicht om goed te bewaken dat alle relevante onderwerpen uiteindelijk in het ouderschapsplan staan. Ook kan hij of zij als neutrale partij een apart gesprek voeren met de kinderen, over hun wensen en ideeën. Deze informatie neemt de mediator vervolgens mee als het ouderschapsplan definitief wordt ingevuld.

Zoek een mediator in de buurt

Wilt u meer informatie over mediation of wilt scheiden en zoekt u een mediator? Neem contact op met een vFAS-mediator.

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Kantoor-)naam
  • Postcode

Filter:

Gefinancierde rechtsbijstand:

Contactformulier

Werkzaam bij:

Vul onderstaande gegevens in om uw vraag te stellen. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Meer informatie hierover leest u in onze privacyverklaring.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige