Kan de mediator mij adviseren over birdnesting?

Bij de mediator kan alles worden besproken. Overweegt u birdnesting, dan zal de mediator alle voors en tegens op een rij zetten.

Bij birdnesting blijven de kinderen in het ouderlijk huis wonen. De ouders wonen om en om bij hen en hebben ieder ook hun eigen woning. Voor kinderen kan dit een mooie oplossing zijn. Maar het vergt ook veel van de ex-partners.
Overweegt u birdnesting, bijvoorbeeld omdat u co-ouderschap aangaat, dan zal de mediator samen met u kijken of dit haalbaar is. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De mediator zal met u de voor- en nadelen van birdnesting voor uw specifieke situatie op een rij zetten.

Op lange termijn kent birdnesting risico’s

De gedachte achter birdnesting is dat de kinderen niet om de scheiding hebben gevraagd. Zij zouden om die reden niet degenen moeten zijn die steeds verkassen. Bij birdnesting kunnen zij in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. In die zin is het een sympathieke constructie. De mediator zal ook de andere kant voorleggen, vanuit zijn praktijkervaring. Willen ex-partners om de week geconfronteerd worden met het huis waar hun ex ook woont? Hoe regel je het financieel? Is er voldoende inkomen om drie huizen aan te houden? Hoe ga je om met birdnesting als er nieuwe partners op het toneel verschijnen?

Voor de kortere termijn geeft birdnesting vaak de nodige rust. Op de lange termijn kan het belemmerend werken bij het opbouwen van ieders eigen leven. Bij de mediator komt alles eerlijk op tafel. De mediator zal bij u beiden doorvragen wat in uw situatie de beste oplossing is en waarom.

Zoek een mediator in de buurt

Wilt u meer informatie over mediation of wilt scheiden en zoekt u een mediator? Neem contact op met een vFAS-mediator.

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Kantoor-)naam
  • Postcode

Filter:

Gefinancierde rechtsbijstand:

Contactformulier

Werkzaam bij:

Vul onderstaande gegevens in om uw vraag te stellen. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Meer informatie hierover leest u in onze privacyverklaring.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige