Is scheiden met mediation kindvriendelijker?

Is scheiden met mediation kindvriendelijker? In vrijwel alle gevallen is het antwoord op deze vraag ‘ja’. Door samen voor mediation te kiezen, voorkomt u dat eventuele verschillen en geschillen gaan escaleren.

De gesprekken met de mediator sturen al in een vroeg stadium aan op de verbetering van de onderlinge communicatie. Zo ontstaat een meer vruchtbare basis om samen afspraken te maken over het leven na de scheiding. Op deze wijze beperkt u de nadelige gevolgen voor uw kinderen.

De mediator ziet er op toe dat u uw kinderen op een zorgvuldige manier betrekt in het proces. Bijvoorbeeld door met u samen het gesprek voor te bereiden waarin u uw kinderen vertelt dat u gaat scheiden; het ‘paraplugesprek’. En door u te begeleiden bij het maken van afspraken die over - de zorg voor - uw kinderen gaan. Zoals de invulling van een eventueel co-ouderschap.

Ouders leren weer naar elkaar te luisteren

Kinderen ondervinden ernstige schade van ouders die in een vechtscheiding belanden. Daarnaast kunnen ze zich een soort speelbal voelen tussen de partijen. Terwijl ze juist naar beide ouders loyaal willen zijn.

Mediation ondervangt dit, doordat de mediator de dialoog tussen de ex-partners op gang brengt en er alles aan doet om hen tot meer wederzijds begrip te laten komen. Ouders leren om weer naar elkaar te luisteren en op een zorgvuldige en respectvolle manier hun relatie te ontvlechten. Én op een constructieve manier hun nieuwe ouderrol in te vullen. Dit is in het grootste belang van de kinderen. Tijdens de scheiding, en in het nieuwe leven daarna.

Zoek een mediator in de buurt

Wilt u meer informatie over mediation of wilt scheiden en zoekt u een mediator? Neem contact op met een vFAS-mediator.

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Kantoor-)naam
  • Postcode

Filter:

Gefinancierde rechtsbijstand:

Contactformulier

Werkzaam bij:

Vul onderstaande gegevens in om uw vraag te stellen. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Meer informatie hierover leest u in onze privacyverklaring.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige