Is scheiden met een mediator beter voor de baby?

Als u uit elkaar gaat, kunnen makkelijk conflicten ontstaan over geld en de zorgregeling voor jullie baby
Als jullie uit elkaar gaan en jullie hebben een baby, dan moeten jullie afspraken maken over de omgang en zorg. Dat kan heel lastig zijn, omdat bij een scheiding vaak veel emoties komen kijken. U kunt het beste een mediator inschakelen om u te helpen.

Als u uit elkaar gaat, kunnen makkelijk conflicten ontstaan over geld en de zorgregeling voor jullie baby. De emoties kunnen bij een scheiding hoog oplopen met als gevolg: ruzie. Vaak worden kinderen dan de inzet van het conflict, en hierdoor komen ze in de knel.

Om dit te voorkomen, kunt u het beste meteen vanaf het begin samen een mediator in de arm nemen. Dan weten jullie zeker dat aan alle belangen gedacht wordt: die van u, die van uw ex-partner én die van jullie baby. Een advocaat-mediator weet daarnaast precies waar u aan moet denken en waar u afspraken over moet maken.

Speciaal opgeleide mediators

vFAS-advocaten en mediators zijn speciaal opgeleid om een scheiding niet te laten escaleren. Het doel van de vFAS-advocaat- en -mediator is namelijk om in een vroeg stadium een oplossing te zoeken voor zaken waarover u en uw ex-partner het niet eens zijn. Een gespecialiseerde advocaat-mediator kan het hele scheidingsproces goed begeleiden, weet hoe zaken juridisch geregeld kunnen worden en biedt daarbij ruimte voor emoties. Hierdoor voorkomen jullie als (ex-)partners dat de scheiding omslaat in een conflictsituatie of vechtscheiding.

In het belang van de baby

Een mediator houdt het belang van de kinderen tijdens een scheiding goed voor ogen. Met een baby helpt een mediator u goed te kijken naar wat het beste is voor het kindje in zijn of haar specifieke situatie. Wat heeft de baby nodig? En hoe kunnen de ouders er samen voor zorgen dat hun baby alles krijgt wat hij nodig heeft? De mediator let erop dat er goede afspraken worden gemaakt, die in het belang van het kindje zijn. Hij of zij helpt om de scheiding zo soepel mogelijk en met zo min mogelijk spanningen te laten verlopen. Dit zorgt voor rust, en dat is bevorderlijk voor de baby.

Zoek een mediator in de buurt

Wilt u meer informatie over mediation of wilt scheiden en zoekt u een mediator? Neem contact op met een vFAS-mediator.

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Kantoor-)naam
  • Postcode

Filter:

Gefinancierde rechtsbijstand:

Contactformulier

Werkzaam bij:

Vul onderstaande gegevens in om uw vraag te stellen. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Meer informatie hierover leest u in onze privacyverklaring.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige