Is mediation nuttig als de kinderen niet meer thuis wonen?

Als u uit elkaar gaat, komt er veel op u af, praktisch en emotioneel gezien. Ook op uw uitwonende kinderen heeft een scheiding veel impact. Mediation draagt er aan bij dat de schade voor alle partijen zoveel mogelijk wordt voorkomen.

Een scheiding is een ingrijpend proces, ook als u degene bent die het initiatief heeft genomen. Verdriet, boosheid en teleurstelling over de stukgelopen relatie maken onlosmakelijk deel uit van dit proces. U komt beiden in een rouwproces terecht, met de nodige spanningen, discussies en conflicten. Als u kinderen heeft die niet meer thuis wonen, heeft een scheiding ook op hen grote invloed. Het ouderlijk nest valt uit elkaar, en dat zorgt voor veel emoties.

Mediation helpt u om de relatie met uw ex-partner goed af te hechten en op een constructieve en respectvolle manier uit elkaar te gaan. Dit straalt eveneens in positieve zin af op uw kinderen, al leiden ze hun eigen leven. Bij uitwonende kinderen is het bovendien ook belangrijk om samen de boodschap (dat u gaat scheiden) aan de kinderen te brengen.

Kinderen blijven verbonden met de ouders

Al wonen uw kinderen niet meer thuis en heeft u de ouderlijke verantwoordelijkheid niet meer, ze blijven voor altijd met u beiden verbonden. Voor hen is het van grote waarde als u en uw ex-partner op een goede manier on speaking terms blijven. Zeker bij hoogtepunten in hun leven, zoals verjaardagen,  afstuderen, trouwen of kinderen krijgen.

De mediator analyseert samen met u waar uw relatie is stuk gelopen en waar nog conflictpunten zitten. Met elkaar wordt toegewerkt naar meer wederzijds begrip, zodat er weer ruimte ontstaat om duurzame afspraken te maken over het leven na de scheiding en een respectvolle manier van omgang met elkaar te waarborgen. Dit is van groot belang voor u beiden, maar ook voor uw kinderen.

 

 

Zoek een mediator in de buurt

Wilt u meer informatie over mediation of wilt scheiden en zoekt u een mediator? Neem contact op met een vFAS-mediator.

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Kantoor-)naam
  • Postcode

Filter:

Gefinancierde rechtsbijstand:

Contactformulier

Werkzaam bij:

Vul onderstaande gegevens in om uw vraag te stellen. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Meer informatie hierover leest u in onze privacyverklaring.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige