Ik wil hetzelfde inkomen behouden na de scheiding. Welke mediator kan mij helpen?

Als u gaat scheiden, zet de mediator samen met de ex-partners alles op een rij. Ook wordt uw financiële situatie na de scheiding in kaart gebracht. Doel is om oplossingen te vinden die voor allebei aanvaardbaar zijn.

Bij mediation zitten de ex-partners samen met de mediator om de tafel. De mediator kiest niet wat voor u de beste oplossing is. Dat doet u samen. Wel wijst hij u op alle mogelijkheden, rechten en plichten die u allebei heeft. Ook ten aanzien van uw inkomen na de scheiding. Hij beschikt over de juiste juridische kennis om u te informeren wat de wettelijke normen voor partner- en kinderalimentatie zijn. Én over de mensenkennis om bespreekbaar te maken wat redelijk is.

vFAS echtscheidingsadvocaten en- mediators zijn zowel juridisch als psychologisch opgeleid. Beide kanten van het scheidingsproces zijn heel belangrijk. Zij hebben allen een mediatorsopleiding gevolgd.

Bij mediation wordt alles besproken

Wellicht heeft u zelf onvoldoende financiële middelen om in het levensonderhoud van en uw kinderen te voorzien. De mediator zal met u in kaart brengen wat u hiervoor nodig heeft. Mogelijk kan uw ex-partner hierin bijdragen door betaling van een partner- en/of kinderalimentatie. De mediator kan hiervoor een alimentatieberekening maken, waarbij rekening wordt gehouden met uw persoonlijke omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan de (afspraken over de) verdeling van de verzorging en opvoeding van uw kinderen of het feit dat uw ex-partner een eigen onderneming heeft.

Let er bij het kiezen van een mediator op of u allebei een klik heeft met hem of haar. Het vergroot het vertrouwen in de goede afloop. Ook voor uw kinderen is het fijn als u bereid bent om er samen uit te komen. Weliswaar wordt de partnerrelatie beëindigd, maar u blijft wél samen ouders van de kinderen.

Zoek een mediator in de buurt

Wilt u meer informatie over mediation of wilt scheiden en zoekt u een mediator? Neem contact op met een vFAS-mediator.

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Kantoor-)naam
  • Postcode

Filter:

Gefinancierde rechtsbijstand:

Contactformulier

Werkzaam bij:

Vul onderstaande gegevens in om uw vraag te stellen. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Meer informatie hierover leest u in onze privacyverklaring.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige