Ik wil geen ruzie meer om de kinderen. Welke mediator kan mij helpen?

De mediator begeleidt u bij alle aspecten van de scheiding. Ook hoe u meer respectvol met elkaar om kunt gaan. Zo wordt veel schade voorkomen, ook voor uw kinderen.

De mediator is niet alleen opgeleid om u te begeleiden bij de juridische en praktische zaken van een scheiding. Hij beschikt ook over de nodige psychologische tools om de dialoog tussen partners weer op gang te brengen. Door een scheiding kan deze flink zijn verstoord. Zeker als één van de twee partners er niet echt achter staat. Ruzies, vaak om de kinderen, zijn het gevolg.
De mediator zal in het eerste gesprek met u beiden de afspraak maken dat ruzies niet in het bijzijn van de kinderen mogen plaatsvinden. Ook wordt afgesproken wat er gebeurt als deze afspraak wordt geschonden.

Voor uw kinderen is een scheiding ook een zeer verwarrende periode, met veel onzekerheden en onveilige gevoelens. Ze ondervinden ernstige schade van ouders die in hun bijzijn veel ruzie maken en zo in een vechtscheiding kunnen belanden. Daarnaast kunnen ze zich speelbal voelen tussen de partijen, terwijl ze naar beide ouders loyaal willen zijn.

Leren hoe ruziepatronen te doorbreken

Met behulp van bepaalde gesprekstechnieken geeft de mediator inzicht in uw relatie en waar het mis is gegaan. Gaande de gesprekken leert u weer meer naar elkaar te luisteren. Wederzijds groeit het begrip voor elkaars standpunten en gevoelens. Op deze manier ontstaat bijvoorbeeld meer ruimte voor een voor iedereen aanvaardbare omgangsregeling. Ouders leren hoe ze zich kunnen beheersen en ruziepatronen kunnen doorbreken. In sommige situaties, met een zeer heftige dynamiek, kan de mediator er voor kiezen om de ex-partners door te verwijzen naar een gedragskundige.

Zoek een mediator in de buurt

Wilt u meer informatie over mediation of wilt scheiden en zoekt u een mediator? Neem contact op met een vFAS-mediator.

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Kantoor-)naam
  • Postcode

Filter:

Gefinancierde rechtsbijstand:

Contactformulier

Werkzaam bij:

Vul onderstaande gegevens in om uw vraag te stellen. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Meer informatie hierover leest u in onze privacyverklaring.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige