Ik ben het niet eens met de omgangsregeling. Welke mediator kan mij helpen?

De kern van mediation is dat u het samen eens wordt over bepaalde afspraken. De zorgregeling (in de volksmond de omgangsregeling genoemd) is bij uitstek iets wat wordt besproken bij de mediator.

Het gebeurt heel vaak. U bent al uit elkaar, maar nog niet formeel gescheiden. De gesprekken met de mediator moeten nog starten. Voor de tussentijd hebben u en uw ex-partner afspraken gemaakt over de zorg voor de kinderen. Afspraken waar u het eigenlijk niet mee eens bent. Of misschien zijn er wel géén afspraken gemaakt en zit dat u dwars. Hoe dan ook: bij de mediator is de zorgregeling bij uitstek een thema dat op tafel komt. Het belang van de kinderen staat hierbij voorop.

De mediator denkt mee over oplossingen

De mediator zal bij u beiden doorvragen naar wat in uw ogen de beste oplossing is voor de zorgregeling en waarom. Hij inventariseert alle opties en denkt zelf ook mee over oplossingen. Soms kan de mediator, vanuit zijn neutrale rol, met verrassende ideeën komen.
U kunt in de gesprekken met de mediator alles zeggen wat u dwars zit. Dat geldt ook voor uw ex-partner. De kern van mediation is dat u het samen eens wordt. De mediator werkt toe naar wederzijds begrip. Hij ziet er op toe dat partners ook naar elkáár luisteren en proberen begrip te krijgen voor elkaars standpunten en gevoelens. Zo ontstaat een basis om samen goede afspraken te maken. Zoals een zorgregeling die voor alle partijen werkbaar is. Voor uzelf, maar in de eerste plaats voor uw kinderen.

Zoek een mediator in de buurt

Wilt u meer informatie over mediation of wilt scheiden en zoekt u een mediator? Neem contact op met een vFAS-mediator.

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Kantoor-)naam
  • Postcode

Filter:

Gefinancierde rechtsbijstand:

Contactformulier

Werkzaam bij:

Vul onderstaande gegevens in om uw vraag te stellen. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Meer informatie hierover leest u in onze privacyverklaring.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige