Hoe kies ik een mediator?

Zeker als u kinderen heeft, leidt mediation doorgaans tot betere oplossingen voor het leven na de scheiding. Bij het kiezen van een mediator is het voor alle partijen belangrijk dat u een goede klik voelt.

Doel van mediation is: er samen uit komen en zoeken naar oplossingen waar u zich allebei in kunt vinden. Zeker als u nog verbonden blijft door uw kinderen, is mediation voor de lange termijn duurzamer dan het inschakelen van twee aparte advocaten. De mediator, of echtscheidingsbemiddelaar, is onafhankelijk en kiest dus geen partij.
Bij het kiezen van een mediator is het belangrijk dat u en uw ex-partner beiden de juiste klik voelen. Onder begeleiding van de mediator maakt u nieuwe afspraken over financiën, kinderen, inboedel, huis en andere praktische zaken.U gaat een ingrijpend en vaak pijnlijk proces in, waarbij vertrouwen in de mediator van onschatbare waarde is.

Let ook op specifieke kennis en ervaring

vFAS echtscheidingsadvocaten en – mediators hebben allen een mediatorsopleiding gevolgd. Zij zijn zowel juridisch als psychologisch opgeleid. Want beide kantenvan het scheidingsproces zijn heel belangrijk.
Let bij het kiezen van een mediator ook op specifieke kennis en ervaring, die voor u relevant is. Zoek bijvoorbeeld een mediator met kennis over ondernemingen, als u een eigen zaak heeft. Of een mediator die ruime ervaring heeft in het begeleiden van kinderen bij een scheiding.
Mediators hebben altijd een actieve rol bij het gezamenlijk opstellen van de omgangsregeling en het uiteindelijke ouderschapsplan. Maar soms kan hij ook een apart gesprek voeren met de kinderen, over hun wensen en ideeën. Deze informatie neemt hij vervolgens mee in de gesprekken met u over de omgangsregeling. 

Zoek een mediator in de buurt

Wilt u meer informatie over mediation of wilt scheiden en zoekt u een mediator? Neem contact op met een vFAS-mediator.

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Kantoor-)naam
  • Postcode

Filter:

Gefinancierde rechtsbijstand:

Contactformulier

Werkzaam bij:

Vul onderstaande gegevens in om uw vraag te stellen. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Meer informatie hierover leest u in onze privacyverklaring.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige