Betrekt de mediator mijn uit-huis-wonende kinderen bij de scheiding?

Ook op uitwonende kinderen heeft een scheiding veel impact. Daarom zal de mediator hier in de gesprekken zeker aandacht aan geven.

Als u kinderen heeft die niet meer thuis wonen, heeft een scheiding ook op hen grote invloed. Het ouderlijk nest valt uit elkaar, en dat zorgt voor veel emoties.
Bij de mediator is alles bespreekbaar, ook de relatie met uw uit-huis-wonende kinderen. Tot hun 18e  jaar bent u wettelijk verplicht een ouderschapsplan op te stellen, waarin afspraken staan over de zorgverdeling. Tot hun 21bent u beiden nog onderhoudsplichtig. Ook hier zult  u samen afspraken over moeten maken. Maar ook als de kinderen ouder dan 21 zijn, is het verstandig om goede afspraken te maken met uw ex-partner. Daarom geeft de mediator hier in de gesprekken zeker aandacht aan.

Kinderen zijn gebaat bij een respectvolle scheiding

Mediation helpt u om de relatie met uw ex-partner goed af te hechten en op een constructieve en respectvolle manier uit elkaar te gaan. Dit straalt ook in positieve zin af op uw kinderen, al leiden ze hun eigen leven. Voor hen is het van grote waarde als u en uw ex-partner on speaking terms blijven. Bijvoorbeeld bij hoogtepunten in hun leven, zoals afstuderen, trouwen of kinderen krijgen.

De mediator zal uitwonende, volwassen kinderen in beginsel niet actief betrekken bij de scheiding. Wel werkt hij, samen met u, toe naar meer wederzijds begrip tussen u beiden. Zo ontstaat ruimte om duurzame afspraken te maken over het leven na de scheiding. Dit is van groot belang voor beide ex-partners, maar ook voor uw kinderen.

Zoek een mediator in de buurt

Wilt u meer informatie over mediation of wilt scheiden en zoekt u een mediator? Neem contact op met een vFAS-mediator.

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Kantoor-)naam
  • Postcode

Filter:

Gefinancierde rechtsbijstand:

Contactformulier

Werkzaam bij:

Vul onderstaande gegevens in om uw vraag te stellen. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Meer informatie hierover leest u in onze privacyverklaring.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige