We liggen in scheiding maar willen Sinterklaas samen vieren. Tips?

Sinterklaas is allereerst een kinderfeest. Als het u en uw ex-partner lukt om dit samen in een goede sfeer te vieren, geeft u uw kinderen een groot cadeau. Maar wees wel altijd duidelijk naar uw kinderen.

Samen Sinterklaas vieren, ook al ligt u in scheiding: het is heel goed mogelijk. Van groot belang is dat u allebei eerst bij uzelf te rade gaat. Waar zit u in het verwerkingsproces? Spelen er nog onverwerkte emoties? Is er nog boosheid en wrok? Het risico dat deze tijdens een familiefeest gaan opspelen is dan namelijk aanwezig.

Maar het kan ook dat er weinig negatieve gevoelens meer zijn. Dat u in goed onderling overleg heeft besloten om te scheiden en bijvoorbeeld als co-ouders verder wilt gaan. In dat geval is een gezamenlijke Sinterklaasviering voor uw kinderen juist fijn. U geeft hiermee het signaal dat u er als ouders voor de kinderen bent, al gaat u uit elkaar. Voor uw kinderen is dit het mooiste cadeau dat u kunt geven.

Wees alert op mogelijke verwarring bij uw kinderen

Kinderen willen niets liever dan dat hun ouders bij elkaar blijven. Zijn uw kinderen al op de hoogte van de scheiding? Let er dan goed op dat ze geen hoop putten uit een gezamenlijk Sinterklaasfeest. Het kan verwarrend voor hen zijn, zeker als een en ander in een gezellige sfeer verloopt. Wees dus duidelijk en trek één lijn: we blijven jullie ouders en vinden het belangrijk dat we dit samen vieren; maar we willen niet meer samen getrouwd zijn.

 

 

Advies nodig?

Neem dan vrijblijvend contact op met een vFAS-advocaat bij u in de buurt of stuur een mail naar info@verenigingFAS.nl. We helpen u graag verder.

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Kantoor-)naam
  • Postcode
Kunt u het niet vinden? Type dan de eerste 4 letters van uw zoekterm....

Filter:

Gefinancierde rechtsbijstand:

Contactformulier

Werkzaam bij:

Vul onderstaande gegevens in om uw vraag te stellen. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Meer informatie hierover leest u in onze privacyverklaring.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige