Moet ik mee naar de diploma-uitreiking van mijn kind?

Voor kinderen is het van grote waarde dat beide ouders aanwezig zijn bij belangrijke momenten in hun leven. Zoals de diploma-uitreiking van het eindexamen.

Als ex-partners blijft u altijd de ouders van uw kinderen. Vooral bij hoogtepunten in het leven van de kinderen, is het van groot belang dat u laat zien er samen voor hen te zijn. Zet eventuele spanningen en onenigheden tussen u beiden dan even opzij. En stel het belang van uw kind voorop.

Kinderen die geslaagd zijn voor hun eindexamen willen dit vieren, het liefst met beide ouders. Ze laten lang niet altijd zien hoe moeilijk ze het hebben met de scheiding en de gevolgen. Maar ze voelen het wel degelijk. Kinderen zitten bijvoorbeeld in spanning over hoe het zal gaan tijdens de uitreiking. Komen beide ouders wel? Zo ja, hoe zullen ze zich gedragen? Hoe gaat het met feliciteren? Bij wie wordt het daarna thuis gevierd? Ze zijn meer bezig met u beiden, dan met hun eigen feestje. En dat kan toch niet de bedoeling zijn.

Uw kind staat deze dag centraal

Kinderen zijn ongelofelijk loyaal naar hun ouders. Ze willen niet kiezen tussen vader en moeder. U zult dus met uw ex-partner goede afspraken moeten maken, om het voor uw kind prettig te houden. Bespreek samen ruim van tevoren hoe u om zult gaan met de uitreiking. Uw kind staat die dag centraal. Uitgangspunt zou moeten zijn dat u er samen naar toe gaat. Misschien is het te veel gevraagd om naast elkaar te zitten, maar probeer bijvoorbeeld wel bij elkaar in de buurt te zitten. Feliciteer uw kind samen, wees samen trots op uw kind.  

Er zullen nog andere hoogtepunten komen in zijn of haar leven, zoals afstuderen, een huwelijk of de geboorte van een kleinkind. U geeft uw kind een groot cadeau door op zulke momenten eventuele spanningen met uw ex-partner te parkeren.  

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige