Moet ik de kinderen op Vaderdag naar mijn ex-partner brengen?

Vaderdag is voor uw kinderen en uw partner meestal een belangrijke dag. Probeer er dus goede afspraken over te maken. Al bent u gescheiden, u blijft samen wel de ouders van uw kinderen.

Het is begrijpelijk dat het contact met uw ex-partner na de scheiding niet altijd gemakkelijk verloopt. Maar voor uw kinderen is het van groot belang dat u bepaalde emoties opzij zet, zodat zij ervaren dat u hun vader respecteert.
Vaderdag is een feestelijke dag, waarop de kinderen hun vader in het zonnetje willen zetten. Op school maken ze iets voor hem en veelal wordt de dag na Vaderdag in de klas besproken wat ze op die dag hebben gedaan.
Ook voor uw ex-partner is het fijn als hij op deze dag de kinderen kan zien, ook al valt Vaderdag in ‘uw weekend’. Misschien is het dan mogelijk deze omgangsdag te ruilen met een dag waarop de kinderen bij uw ex-partner verblijven.

Vaderdag vieren is belangrijk voor de kinderen

In het ouderschapsplan heeft u wellicht opgenomen dat de kinderen op Moederdag bij moeder en op Vaderdag bij vader zullen zijn, maar misschien niet hoe deze dag er concreet uit moet zien. Bespreek dan tijdig samen met uw ex-partner hoe u deze dagen het beste kunt invullen, rekening houdend met ieders programma. U doet uw kinderen over het algemeen geen groter plezier dan hen op Vaderdag bij hun vader te laten zijn.

Vaderdag als er een nieuwe partner is

Als u een nieuwe partner heeft, is het extra belangrijk om Vaderdag goed te bespreken. Elke situatie is weer anders. Het belang van de kinderen staat echter voorop. Willen zij bijvoorbeeld hun stiefvader ook iets geven, dan is het fijn als daar ruimte voor is.

Advocaten en mediators in de buurt

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Bedrijfs-)naam
  • Postcode

Filter:

Verdieping op dit onderwerp

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige