Mijn man wil scheiden, maar we wonen nog in één huis. Hoe vieren we Sinterklaas?

Sinterklaas is in de eerste plaats een feest voor de kinderen. Zorg dat het voor hen een gezellige avond wordt, zonder spanningen. Duidelijke afspraken met uw ex-partner helpen daarbij.

Als uw partner heeft aangegeven te willen scheiden, zijn veel zaken opeens niet meer vanzelfsprekend. Zoals het Sinterklaasfeest, dat altijd met het hele gezin werd gevierd. Voor uw kinderen is het belangrijk dat dit gewoon doorgaat.
Sinterklaas is een bijzonder feest, dat bij jonge kinderen een diepe indruk achterlaat. Als dat wordt overschaduwd door nare spanningen, blijft hen dat altijd bij.

Maak daarom met uw ex-partner goede afspraken. Weet u bijvoorbeeld nu al dat samen vieren in een goede sfeer niet gaat lukken? Vier het dan thuis met één van u beiden. En vier het bijvoorbeeld nog een tweede keer bij de ouders van de andere partner. Schep samen ook duidelijkheid over andere zaken rondom Sinterklaas, zoals wie van u meegaat naar de intocht.

Slik negatieve opmerkingen in

Zijn uw kinderen al op de hoogte van de scheiding? Let er dan goed op dat ze geen hoop putten uit een gezamenlijk Sinterklaasfeest. Kinderen willen niets liever dan dat hun ouders bij elkaar blijven. Wees duidelijk en trek één lijn: we blijven jullie ouders en vinden het belangrijk dat we dit samen vieren; maar we willen niet meer samen getrouwd zijn.

Als uw kinderen nog niet op de hoogte zijn van de scheiding, probeer dan toch om het samen te vieren. Spreek met elkaar af om negatieve opmerkingen in te slikken.  U geeft uw kinderen hiermee een groot cadeau.
Over cadeaus gesproken: als u ieder apart Sinterklaas viert met de kinderen, stem dan goed af met uw ex-partner hoeveel cadeaus ieder geeft. En wat u er maximaal aan uitgeeft. Leuke cadeaus hoeven echt niet duur te zijn.

Advies nodig?

Neem dan vrijblijvend contact op met een vFAS-advocaat bij u in de buurt of stuur een mail naar info@verenigingFAS.nl. We helpen u graag verder.

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Kantoor-)naam
  • Postcode
Kunt u het niet vinden? Type dan de eerste 4 letters van uw zoekterm....

Filter:

Gefinancierde rechtsbijstand:

Contactformulier

Werkzaam bij:

Vul onderstaande gegevens in om uw vraag te stellen. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Meer informatie hierover leest u in onze privacyverklaring.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige