Kunnen we na de scheiding samen naar de musical van mijn kind?

Voor kinderen is het heel fijn als beide ouders aanwezig zijn bij hoogtepunten in hun leven. Zoals de eindmusical van groep 8.

Als ex-partners blijft u altijd de ouders van uw kinderen. Niet alleen bij dagelijkse (opvoedings)zaken. Ook bij hoogtepunten in hun leven is het van grote waarde als u er allebei bij bent. U doet uw kind dan ook geen groter plezier door samen naar de eindmusical in groep 8 te gaan. Dit is een belangrijk moment voor uw kind. Alle voorbereidingen en de uitvoering zelf zijn op zich al heel spannend. Daarnaast betekent het ook nog eens het afscheid van de basisschool.

Wees samen trots op uw kind

Kinderen laten lang niet altijd zien hoe moeilijk ze het hebben met de scheiding en de gevolgen. Ook al heeft u goed contact met uw ex-partner. Maar kinderen voelen het wel degelijk. Als u samen met uw ex-partner naar de eindmusical gaat, is dat voor uw kind een groot cadeau. Het is een duidelijk signaal: hij of zij staat op dat moment centraal.
Ga bij voorkeur naast elkaar zitten, wees samen trots, blijf samen na om het succes van uw kind te vieren. Als alle opa’s en oma’s ook aanwezig zijn bij de uitvoering, is dat natuurlijk helemaal feest voor uw kind.
Er zullen nog vele hoogtepunten volgen in het leven van uw kinderen: bijvoorbeeld het eindexamen, afstuderen, een huwelijk of de geboorte van een kleinkind. Het is voor alle partijen alleen maar erg prettig als dit samen kan worden gedeeld en gevierd, zonder problemen en spanningen.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige